Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2012 06:30

Додають одне яблуко сорту Антонівка

Найпопулярніші рецепти консервації з капустою. Опитували господинь і кухарів.

Салат із капусти і помідорів

За смаком нагадує тушковану капусту. Можна просто їсти з хлібом або подавати на гарнір. На 5 кг капусти беруть 3-4 кг помідорів. Капусту дрібно січуть, дають пустити сік. Помідори пропускають через м'ясорубку. Усе треба скласти у велику каструлю, кип'ятити 15 хв. Потім додають 100 г оцту, трохи потертої моркви, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Салат гарячим розкладають у банки.

Капуста з перцем

Виходить, як свіжий салат. На 5 кг капусти беруть по кілограму перцю, цибулі, моркви. Покришений перець треба трохи проварити в підсоленій воді. Подрібнені овочі змішати у великій каструлі. Додати по склянці цукру та оцту, 700 г олії, сіль за смаком. Скласти в літрові банки та стерилізувати 20 хв. Найкраще смакує зі смаженою картоплею.

Пелюстки

Дві капустини розрізають на невеликі шматки. Складають у глибоку каструлю. Додають по два буряки, порізані кружальцями, два корні хрону, два гіркі перці. Готують маринад: 1 л води, одна склянка цукру, три столові ложки солі, півсклянки олії. Довести до кипіння. Залити овочі, додати півсклянки оцту. Дати охолонути. Поставити в холодильник. Їсти можна через тиждень.

Овочева мозаїка

Готують як заправку до борщу, але можна їсти з кашею чи макаронами. Найкраще закривати в 3-літрові банки. На кожну банку потрібно взяти 1 кг капусти, 0,5 кг буряку, по 300 г моркви, цибулі, солодкого перцю. Усе покришити, скласти в емальовану каструлю. Долити склянку томатного соку. Приготувати маринад: на літр води додати столову ложку цукру, дві — солі. Довести до кипіння, залити овочі. Поставити каструлю на великий вогонь, коли закипить, зменшити і варити півгодини. Розкласти у стерилізовані банки. Наприкінці додати по столовій ложці оцту.

Капуста з яблуками

Потрібна одна невелика капустина, одне яблуко сорту Антонівка, кілька насінин кмину чи кропу, 100 г цукру, столова ложка солі, 1 л води, 300 г оцту, п'ять-вісім горошин чорного та духмяного перцю. Капусту посікти, яблука почистити, нарізати кубиками. Додати сіль, перець, цукор. Залишити на 2-3 год., щоб з'явився сік. Потім залити воду з оцтом на чверть банки, покласти капусту з яблуками. Банки стерилізувати протягом 20-25 хв.

Зараз ви читаєте новину «Додають одне яблуко сорту Антонівка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути