пʼятниця, 05 серпня 2011 05:45

До весілля готуються три місяці

Найбільше весіль гуляють у серпні–вересні — між церковними постами. Цьогоріч Успенський піст завершується 28 серпня, а Різдвяний починається 28 листопада. Про що треба подбати завчасно?

— Своє весілля організовувала сама. Батьки — люди в возрасті, я в них пізня дитина, а свекрам не дуже хотілося тратитися, — розповідає полтавка Тамара Бережна, 25 років. Торік у серпні вийшла заміж. — Замовляла кафе. Половину страв готувала дома. Не розщитала, багато салатів лишилося і поскисали. Ніч перед весіллям пахала на кухні та прибирала в хаті. Наступного дня очі злипалися.

Часто замовляють організацію весілля "під ключ". Це коштує від 2 тис. грн.

— До свята готуються за три місяці. Тільки подали заяву до загсу — шукайте ресторан, — радить Тетяна Яковенко, 25 років, із весільної дизайн-студії "Лав сторі" в Полтаві. — Про бенкет можна домовлятися раніше. У весільний сезон на хороші заклади великий попит. Розраховуйте, щоб усі гості помістилися в одній залі. Добре, якщо танцмайданчик під накриттям — буде де сховатися, як набіжить дощ. Біля ресторану має бути під'їзд, аби помістилися машини весільного кортежу і гостей. Бажано, щоби був кондиціонер. Рекомендую сходити до ресторану як відвідувач. Зможете оцінити й обслуговування, і кухню.

Наступний етап — добір фотографа та відеооператора. Фотокнига коштує від 3 тис. грн, за відео беруть від 4,5 до 10 тис. грн.

— Три-п'ять років тому весільне відео прикрашали вирізками з мультиків, накладали квіточки, рамки. Зараз затребувані романтичні фільми, ліричні кліпи, — продовжує Тетяна. — Коли відеооператор показує нарізку з багатьох весіль, він вибирає найвдаліші. Аби побачити справжню якість, беріть одну роботу і дивіться від початку до кінця. Так само з фотографом.

За два місяці купують весільне вбрання. Якщо в нареченої біла сукня, нареченому підбирають костюм у холодних тонах — блакитний, синій, чорний. Якщо сукня бежева — коричневий.

— Коли наречена вагітна, поспішати з одягом не треба. Одна клієнтка зарані вибрала плаття, а перед весіллям ледве влізла, — продовжує Тетяна. — Таким підійде грецький фасон із завищеною до грудей талією. Худорлявим підійдуть вузькі наряди, повним — корсетні з пишними спідницями. Довгу фату беруть під завужену сукню, а до пишної личить коротка у кілька ярусів.

Різниця між прокатом і купівлею сукні — 500–600 грн.

— Разом з одягом беруть три весільні рушники. "На щастя, на долю" стелять молодятам під ноги у загсі. З "Хлібом-сіллю" батьки зустрічають під рестораном. Третій рушник — під короваї, — долучається до розмови Юлія Бречко, 24 роки, з дизайн-студії "Лав сторі". — Відразу купляють дрібниці — подушку під обручки, квіти-бутоньєрки для свідків. Лєнти з написами вже не в моді.

— Купують парки: пару фужерів, ложок і пляшок, — додає Тетяна. — Їх зв'язують червоними стрічками, у день весілля ставлять на стіл молодих. У першу річницю розпивають пляшку з дня весілля. Краще брати коньяк чи мартіні. Шампанське за рік може скиснути.

Обручки купують за два-три місяці перед одруженням. Модні у формі шайби з рівними краями.

Машини у весільний кортеж добирають однієї марки й одного кольору. Або ж білу — для нареченої, чорні — для жениха та гостей.

— Наречена приносить фото сукні, під нього вибираємо образ. За пару тижнів до весілля робимо пробні зачіску і макіяж, — говорить Наталія Бутенко, 33 роки, директор і майстер полтавської студії краси "Едем". — Якщо дівчина мало фарбується, не треба робити з неї Мальвіну. У колег були випадки, наречена побачила себе в дзеркалі, розплакалася і пішла вмиватися.

Весілля в тематичному стилі роблять на невелику кількість гостей.

— До 30 — максимальна кількість людей для такого дійства, — радить Тетяна Яковенко.

Зараз ви читаєте новину «До весілля готуються три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути