середа, 08 квітня 2009 07:27

До столичних бюветів - стометрові черги

Дві доби без води були жителі Троєщини, найбільшого спального району лівобережного Києва.

Холодна та гаряча вода зникла у середу ввечері. Начальник прес-служби Київводоканалу Тетяна Регурецька, 36 років, пояснює "ГПУ", що водопостачання не вимикали. Весь цей час комунальні служби вели плановий ремонт магістрального водогону на розі вул. Бальзака й Сабурова. Через це понизився тиск у розподільчій мережі району. За тиждень до ремонту на цьому ж водогоні сталася аварія. Лопнула 90-сантиметрова труба. Вода затопила автостоянку на вул. Бальзака.

Уже в четвер зранку біля кількох місцевих бюветів з артезіанською водою вишикувалися 100-метрові черги. Люди розкупили всю бутильовану воду в найближчих кіосках та в супермаркетах. Киянин Антон, житель вул. Радунської, розповідає: через великі черги біля бюветів їздив по воду до сусіднього мікрорайону Воскресенки.

— Після того як не стало води в кранах, вона зникла й у нашому бюветі. Ми пішли в сусідній. А там такі черги, що треба було півдня стояти, аби набрати. Тому я купила в кіоску три 6-літрові пляшки, віддала 40 гривень. Удома відміряли родиною: це на квіти, це на їжу, а це, щоби помитися. Так мучилися аж до суботи, — розповідає Олена Коваленко, 25 років. Вона живе на вул. Бальзака, 25.

На вул. Лаврухіна водопостачання не було добу. Воно зникло о дев"ятій ранку в четвер, а поновилося о такій самій порі у п"ятницю.

— У час ночі 50 чоловік стояло в черзі! І це при тому, що в бюветі три колонки. Люди носили хто відрами, а хто кількома бутлями. Мешканці з сусіднього під"їзду замовляли воду в фірми, яка привозить бутильовану. Мені з вікна було все видно. Добре, що нас в сім"ї троє. Ми лише двічі ходили до бювету. Я в середу набрала воду в дві трилітрові банки. Завжди так роблю, щоб хлорка відстоювалась, — каже Ніна Єрмаченко, 60 років, із вул. Лаврухіна, 11.

У Київводоканалі повідомляють, що воду в домівки подали у п"ятницю ввечері. На Троєщині живе понад 300 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «До столичних бюветів - стометрові черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути