четвер, 01 липня 2021 00:06

До Одеси заходять 24 військові кораблі

Автор: GETTYIMAGES
  Корвет ”Контрадмірал Горія Маселарій” військово-морських сил Румунії входить до Одеського порту 28 червня. Братиме участь у спільних військових навчаннях ”Сі Бриз-2021”. Триватимуть до 10 липня
Корвет ”Контрадмірал Горія Маселарій” військово-морських сил Румунії входить до Одеського порту 28 червня. Братиме участь у спільних військових навчаннях ”Сі Бриз-2021”. Триватимуть до 10 липня

28 червня в Чорному морі почалися військові навчання "Сі Бриз-2021". Нинішні — наймасштабніші за всю 24-річну історію. У маневрах беруть участь військові з 30 країн. Задіють 24 кораблі, понад 30 літаків і вертольотів, понад 5 тис. воїнів.

Навчання триватимуть біля Одеси, Очакова Миколаївської області, на Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський. Завершаться 10 липня. Складатимуться з морської, сухопутної і повітряних операцій.

З української сторони у "Сі Бриз" беруть участь катери "Старобільськ" та "Слов'янськ", ракетна система протикорабельної оборони "Нептун" і безпілотні комплекси "Байрактар".

— Під час навчань два наші підрозділи та два судна мають пройти самооцінку відповідності стандартам НАТО, — каже командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа. — З цього починається процес їхньої сертифікації згідно зі стандартами Альянсу.

Із США на навчання "Сі Бриз-2021" прибули підрозділи морських піхотинців, літаки та ракетний есмінець "Рос". Свої кораблі прислали Грузія, Болгарія, Румунія, Туреччина, Велика Британія.

23 червня поблизу Криму британський есмінець "Дефендер" намагалися обстріляти російські окупанти. Заявили, що корабель зайшов у територіальні води Криму, який вони вважають своїм. Британці це спростували — Крим належить Україні, яка надала дозвіл на входження у свої територіальні води.

Зараз ви читаєте новину «До Одеси заходять 24 військові кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути