пʼятниця, 22 березня 2019 07:41

До Криму переселили 70 тисяч росіян

За останні два роки до окупованого Криму переселилися 70 тис. росіян. Із них 20 тис. — у Севастополі, а 50 тис. — у Сімферополь та на Південний берег Криму. Вони витісняють місцевих жителів із державних органів влади.

Після виборів до Державної думи у вересні 2016 року на півострові повністю замінили керівний склад держ­установ і органів влади — на посади прийшли чиновники з Росії.

Залишили тільки номінального керівника — Сергія Аксьонова. Про це йдеться в дослідженні громадської організації "Інформаційний спротив". Експерти проаналізували підготовлену російською окупаційною владою довідку "Громадська думка про соціально-економічну ситуацію в країні".

Як приклад витіснення називають переміщення на Північний і Тихоокеанський флоти військових-кримчан, які зрадили українську присягу.

— У соціальних мережах неодноразово з'являлися повідомлення, що у Росії до них ставляться, як до зрадників, — каже Дмитро Тимчук, 46 років, керівник "Інформаційного спротиву". — Практично всі значущі структури анексованого півострова контролюють російські спецслужби.

На цьому тлі у червні-листопаді 2018 року зафіксовано значне зростання протестних настроїв. У соцмережах нескладно простежити, як підвищується градус ненависті до росіян, які почуваються у Криму "господарями" і ставляться до місцевих із відвертим презирством.

Москва виділяє на одну родину, яка переїжджає до Криму, $30 тис. — 813 тис. грн "підйомних".

— Цього вистачить, щоб купити однокімнатну квартиру чи звести будинок, — говорить 43-річна Гаяна Юксель, член Меджлісу кримськотатарського народу. — Це робиться для того, аби на півострові якомога менше людей пам'ятали про Україну. Російська влада намагається позбутися проукраїнського населення. Особливо — її активної частини.

Зараз ви читаєте новину «До Криму переселили 70 тисяч росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути