Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2006 18:41

До кінця лютого буде весна

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  У Києві на станції метро Театральна уже продають перші весняні букети
У Києві на станції метро Театральна уже продають перші весняні букети

Два дні тому по всій Україні повіяло весною. А в понеділок подекуди термометри показували +12. На більшості території було хмарно, а то й падав дощ.

За прогнозами Українського гідрометцентру, весна прийшла принаймні до кінця лютого. Наступні десять днів і в Києві, і в Харкові, і в Івано-Франківську утримуватиметься плюсова температура, часто дощитиме. А от сонячно буде тільки на південному березі Криму.

У гідрометцентрі "ГПУ" розчарували: дізнатися, чи весна наступила остаточно, зараз неможливо. Погоду синоптики передбачають тільки на найближчі десять днів. Приблизний прогноз на березень буде готовий  наприкінці лютого. Дізнатися ж, яким буде літо, взагалі не вдасться.

— Прогнозу погоди на літо не існує в жодній метеорологічній службі світу, — запевняє начальник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. — Лише можна оцінювати тенденції для літнього періоду. Вони свідчать, що в цілому літо буде нормальним — як з дощовими, так і з теплими періодами.

У цілому літо буде нормальним

За народними прикметами, погода в березні буде такою ж, як і 29 грудня. Тоді на більшості території України, крім південних областей, падав мокрий сніг із дощем, було +5...+7°С. Але Микола Кульбіда наголошує: вірити прикметам не варто. У сучасних умовах вони "не діють" — через глобальні зміни клімату.

Тим часом вітчизняні рятувальники готуються боротися з паводками. Особливо багато роботи у закарпатських МНСників.

— Найнебезпечнішими нині є низовини Тячівського, Хустського, Виноградівського, Берегівського, Ужгородського та Мукачівського районів, — розповів "ГПУ" Федір Філіп, 27 років, із Центру пропаганди головного управління МНС на Закарпатті. — Хоча нині там усе спокійно.

За минулу добу найбільше піднявся рівень води на річці Стара біля села Зняцево, що в Мукачівському районі – на 75 см. На 46 см вода стала вище в річці Латориця в місті Чоп.

Зараз ви читаєте новину «До кінця лютого буде весна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути