четвер, 23 січня 2020 00:20

До 20 років на строкову службу братимуть за бажанням

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призов у армію з 18 до 27 років. До цього на строкову службу брали чоловіків, яким не менше 20.

— І зараз таких братимуть. 18- і 19-річні зможуть піти служити за бажанням. Міністр оборони це прояснив, — каже військовий експерт Дмитро Снєгирьов, 48 років. — Виникла колізія, коли Генеральний штаб говорить одне, а міністр інше. Все через неузгодженість позицій із реформування і комплектації Збройних сил. Можливо, і через протидію всередині армії, бо цивільна людина очолила міністерство. Або це недолуга політика президента.

Його указ пішов у військкомати. Там складають списки призовників, надсилають повістки. А потім юнак прийде і скаже, що не служитиме до 20 років. Буде прецедент, бо призовник вільно чи невільно підпадатиме під кримінальну відповідальність за ухиляння від служби.

В армію чоловіки мають іти за бажанням, додає ­Снєгирьов:

— Якщо юнак після школи хоче вчитися, то хай учиться. З вищою освітою термін служби менший — не півтора року, а рік. При проходженні ж військової кафедри хлопець уже вийде з вузу спеціалістом із військовими знаннями.

Зараз ви читаєте новину «До 20 років на строкову службу братимуть за бажанням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути