пʼятниця, 16 лютого 2018 00:55

Дмитро Сисков загинув під час обстрілу
2

Молодший сержант Збройних сил Дмитро Сисков служив у 16-му окремому мотопіхотному батальйоні ”Полтава”. Мав нагрудний знак ”За доблесну службу”
Фото: WWW.CENSOR.NET.UA
Володимира Мінчукова поховали в селі Галаганівка Семенівського району Чернігівщини 12 лютого. Загинув від кульового поранення

12 лютого в зоні АТО на Луганщині під час обстрілу загинув молодший сержант Збройних сил України 37-річний Дмитро "Провідник" Сисков.

Служив у 16-му окремому мотопіхотному батальйоні "Полтава" 58-ї окремої мотопіхотної ­бригади. Загинув, за словами побратима, між селами Кримське й Жолобок "чи від осколка, чи від кулі снайпера".

Народився у Чернігові. 1998–2000-го проходив строкову службу в МНС. Закінчив Остерський будівельний технікум. Працював на підприємстві "Нормаль-Україна" майстром будівельних і монтажних робіт.

Дмитро Сисков служив за контрактом із 25 травня 2015-го по 19 вересня 2016 року. Був водієм у складі батальйону територіальної оборони "Чернігів". Згодом перейшов до лав батальйону "Донбас" Національної гвардії України. 22 липня 2015-го отримав нагрудний знак "За доблесну службу" — відомчу відзнаку Нацгвардії. Через скорочення штатів Дмитра звільнили в запас, кажуть у військкоматі.

У жовтні 2016 року підписав контракт удруге — на службу в 16-му окремому мотопіхотному батальйоні "Полтава" 58-ї бригади. Там служать багато колишніх "донбасівців".

"Він завжди був усміхнений, веселий, енергійний. "Провідник" залишиться таким у нашій пам'яті" — написали на сторінці батальйону в соцмережі.

2017-го у січні Дмитро Сисков під час відпустки брав участь у акціях блокади торгівлі з окупантами, які поблизу Бахмута на Донеччині влаштовували ветерани "Донбасу".

У Галаганівці Семенівського району на Чернігівщині 12 лютого попрощалися із загиблим 19-річним Володимиром Мінчуковим. Загинув 8 лютого на Донеччині від кульового поранення в голову.

Провів дитинство на Луганщині, юність — на півночі Чернігівщини. Після закінчення школи вчився в аграрному ліцеї в селищі Сосниця, потім працював. Торік у лютому Володимир підписав контракт на службу із 54-ю окремою механізованою бригадою ЗСУ.

— Мав добрий і м'який характер, був чутливий, — каже старша сестра Тетяна Мінчукова. Була опікункою хлопця з 4 років.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Сисков загинув під час обстрілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути