вівторок, 23 квітня 2019 06:36

Для студентів ПТУ гуртожитки зроблять безкоштовними

Із наступного навчального року проживання в гуртожитках училищ буде безкоштовне. Кабмін минулого тижня затвердив однакові для всіх гуртожитків норми зарахування студентів, які здобувають профосвіту.

Упродовж багатьох років заклади профосвіти самостійно визначали положення і керувалися ними під час поселення та виселення студентів. Тепер адміністрація має насамперед надати місця тим, хто претендує на них. Їх повинні забезпечити ліжком, шафою для одягу, стільцем, столом, постільними речами тощо.

Насамперед місця в гуртожитках отримають діти-сироти й позбавлені батьківського піклування, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти з інвалідністю першої-третьої груп, особи з малозабезпечених або багатодітних сімей. А також інші учні, яким згідно із законодавством гарантовано таке право.

Якщо будуть вільні місця, адміністрація гуртожитку може поселити педагогів і їхні сім'ї, людей, яких направляють у відрядження до закладу, членів родини учня. Також під час вступної кампанії там можуть проживати абітурієнти з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму, іноземці та вступники з інших міст.

Зараз ви читаєте новину «Для студентів ПТУ гуртожитки зроблять безкоштовними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути