вівторок, 20 листопада 2018 05:31

Для перевірки шкіл наберуть 625 аудиторів

В Україні створили Державну службу якості освіти. Вона матиме представництво в кожній області та Києві. Рішення ухвалив Кабмін.

— Ця служба надаватиме рекомендації щодо забезпечення якості освіти, проводитиме інституційний аудит, затверджуватиме освітні програми шкіл і братиме активну участь у сертифікації педагогів, — каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич, 53 роки.

Нову структуру заснували на базі Державної інспекції навчальних закладів. Вона за останні сім років перевірила 0,4% всіх закладів загальної середньої освіти.

— На відміну від попередньої організації, нова служба виконуватиме не каральні функції. Її мета — допомагати керівництву й адміністрації шкіл, вчителям підвищувати якість навчання учнів. Служба матиме право розглядати звернення громадян і звертатися до суду щодо порушень державних освітніх вимог. Крім того, проводитиме моніторинг якості освіти, — говорить юрист ГО "Батьки СОС" Роман Бондаренко, 43 роки.

Перші територіальні органи до кінця наступного року створять у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Харківській областях і столиці. На їх утримання 2019-го виділять майже 126 млн грн.

Для перевірки навчальних закладів працевлаштують 625 аудиторів. Кожен проводитиме близько дев'яти аудитів шкіл на рік.

Зараз ви читаєте новину «Для перевірки шкіл наберуть 625 аудиторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути