пʼятниця, 11 червня 2010 03:59

Дівчинка випала з п"ятого поверху

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Вінничанки Юлія Панчук (ліворуч) та Інна Сиволап стоять біля будинку неподалік від того місця, де впала дівчинка. Сусіди припускають, що удар частково пом’якшила густа трава
Вінничанки Юлія Панчук (ліворуч) та Інна Сиволап стоять біля будинку неподалік від того місця, де впала дівчинка. Сусіди припускають, що удар частково пом’якшила густа трава

У понеділок 5-річна Тетяна Александрова впала з вікна п"ятого поверху.

— Ми спершу боялися туди навіть підходити, — розказують сусідки 30-річна Юлія Панчук та Інна Сиволап, 27 років. Показують місце, де це сталося. Там росте густа трава. Неподалік лежить жовте пластмасове відерце. — Видно, дитина гралася на підвіконні, обперлася об москітну сітку і вилетіла з нею.

Сусідки того вечора гуляли з дітьми на спортивному майданчику. Стояли під деревом навпроти вікна квартири Александрових.

— Почули, як щось упало. Я думала, підвіконник обвалився чи хтось пакет із мусором викинув. А Інна відразу кинулася дивитися, — згадує Юлія Панчук. — Дитина була непритомна. Вона не плакала й не стогнала.

— Думали, мертве дитя. Перелякалися, — додає Інна Сиволап. — Як згадаю, тремтіти починаю знову. Кричимо: "Родітєлі! Родітєлі!" Ніхто не обзивається. Стали люди сходитися. Сергій, який теж із дитиною гуляв, викликав "швидку".

Сусідки помітили, що дівчинка піднімає голову, хоче підвестися.

— Я попросила не вставати. Вона, бідна, послухалася, так на бочку і лежала, — зітхає Юлія. — Інна рушничка принесла з коляски, накрили її, бо земля сира, а дівчинка у трусиках і маєчці. Видно, у квартирі душно, то гралася роздіта. Питаємо: "Ти з якого поверху?" Каже: з п"ятого. Ми почали кричати: "Родітєлі! Дитина з п"ятого поверху упала!"

Сусід Александрових почув цей крик. Зателефонував батькам, спитав, чи їхня молодша вдома.

— Танюшка в одній кімнаті гралася, а ми з папою були в іншій. Він допомагав мені підготуватися на практику в школі, — розповідає старша дочка Александрових, 14-річна Ірина. — А мама в магазин пішла. Коли повернулася, сусід питає в неї: "Чули крики?" Мама в кімнату — Тані немає і москітної сітки на вікні нема. Всі побігли на вулицю.

Два дні дівчинка була в реанімації обласної дитячої лікарні. 9 червня її перевели до торакального відділення.

Сусіди припускають, що Таня, коли падала, чіплялася за гілки черешні, яка сягає п"ятого поверху. Тому й вижила.

— Її ніжки лежали за 10 сантиметрів від заасфальтованої отмостки. Добре, що на траву впала, — кажуть.

Мати 37-річна Валентина Станіславівна хвилюється, щоб у дочки не було ускладнень. Батько Сергій Анатолійович, 42 роки, винуватить себе:

— Ну що я вам скажу? Стріляти таких батьків треба, — переводить подих. — Ми винні, не вберегли дитини.

Торакальний хірург Олександр Федчишин, 42 роки, говорить, що стан пацієнтки середнього ступеня тяжкості.

— На щастя, немає ушкодження внутрішніх органів. Був незначний забій нирок. Але найбільше від удару постраждали легені. Ще чути хрипи. Тиждень-півтора має пролежати в лікарні. Зараз дуже багато привозять після падіння з висоти. Через москітну сітку вдруге дитина випадає.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка випала з п"ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути