четвер, 29 жовтня 2009 18:23

Дитину вагітної врятували

21-річна Зоряна Власюк із села Варваринці Теребовлянського району Тернопільщини померла через ускладнення, яке дав грип. Була на дев"ятому місяці вагітності.

— То була активна життєрадісна жінка. Раніше нічим серйозним не хворіла, — розповідає акушерка з Варваринців Тетяна Радьо. — Про своє здоров"я і майбутню дитину дбала. Вчасно стала на облік, приходила на огляди. Два тижні тому захворіла. У фельдшерсько-акушерський пункт прийшла її свекруха. Сказала, що в Зоряни температура. Ми навіть нічого не виписували, сказали зразу їхати в район.

Вагітна кілька днів пролежала в райлікарні Теребовлі, її перевезли до Тернополя. Померла від ускладнення. Дитину медики врятували.

27 жовтня в Івано-Франківській лікарні від пневмонії загинула 42-річна жителька обласного центру. У закладі 25 пацієнтів, семеро у важкому стані. Лікарі відмовляються говорити про цих хворих. На грип та ГРВІ в місті хворі понад 5 тис. осіб. 60% — діти до 14 років.

У середу в селі Нагуєвичі Дрогобицького району на Львівщині поховали 26-річного Миколу Хруника. Він помер 25 жовтня у райлікарні від двосторонньої тотальної пневмонії.

— Пацієнт потрапив до нас 17 жовтня у важкому стані, мав високу температуру, марив, — розповідає Володимир Бігуняк, 55 років, головний лікар Дрогобицької міської лікарні N1. — Зі слів родичів, він сильно промерз, п"ять днів лікувався вдома. Окрім нього, від пневмонії померли ще двоє чоловіків. В одного з пацієнтів стан ускладнили супутні захворювання серця та печінки. Таких тяжких випадків за роки роботи я не пам"ятаю.

Від запалення легенів загинув і 40-річний Михайло Гримут із селища Міжгір"я Закарпатської області. Тиждень тому він повернувся із Санкт-Петербурга, куди їздив у відрядження.

Зараз ви читаєте новину «Дитину вагітної врятували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути