Ексклюзиви
вівторок, 17 серпня 2010 18:06

Діти отруїлися хлором у аквапарку

Четверо дітей 8–14 років потрапили до лікарні після купання в тернопільському аквапарку "Лімпопо" в суботу, 14 серпня. Батьки привезли їх після відвідин закладу.

— Жодної загрози життю дітей не було, — каже Алла Філюк, заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні. — У них просто першило в горлі. Ми діагностували легку форму отруєння парами хлору. Два дні вони були під наглядом у діагностичному відділенні. Зараз усіх виписали додому.

В аквапарку пояснюють, що діти отруїлися через збій у комп"ютерній програмі. Хлорна суміш мала потрапити у воду після закриття закладу. Це сталося на кілька годин раніше.

— Неполадку ліквідували, — каже співвласник "Лімпопо" Андрій Трач, 33 роки. — Якщо потерпілі звертатимуться, ми готові вести мову про відшкодування їм збитків.

У санстанції обіцяють оштрафувати аквапарк на 425 грн — за недотримання санітарно-гігієнічних норм. Вважають, пригода сталася через недбалість працівників.

— Спеціальний апарат-хлоратор там не працював, — говорить головний санлікар області Степан Дністрян, 62 роки. — Хлорування проводили "на око".

Зараз ви читаєте новину «Діти отруїлися хлором у аквапарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути