Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2006 19:52

Дітей із Алчевська розвозять по всій Україні

Автор: фото: REUTERS/Александр Худотеплый
  Мешканці замерзлого міста заготовляють дрова
Мешканці замерзлого міста заготовляють дрова

— Першого лютого у Крим вирушив перший потяг із 700 дітьми, — повідомили "ГПУ" в прес-службі "Укрзалізниці". — Наступного дня чотириста хлопчиків та дівчаток поїхали до Слов"яногорська на Донеччині. Третього лютого до Криму виїдуть аж 2000 дітей.

Крім того, діти з Алчевська, який з 22 січня стоїть без опалення, поїдуть у Західну Україну. Близько 500 із них на час ліквідації аварії поселять у санаторіях Яремчі, що у Прикарпатті.

Там діти мешкатимуть за рахунок "Укрзалізниці". Щоправда, як повідомили в прес-службі відомства, залізничники ще не знають, скільки це буде коштувати. Крім того, близько 100 тис. грн виділила Федерація професійних спілок України.

— Я ще ніколи не був у Яремчі, — сказав "ГПУ" Ярослав Бєлошицький, 15 років, учень Інформаційно-технічної гімназії Алчевська. — Дуже хочу там побувати. Класний керівник зателефонувала і сказала, що сьогодні-завтра виїжджаємо. Хоча у нас у квартирі і не холодно: ми гріємось за допомогою газової плитки та електрообігрівачів.

Батьки не одразу відпускають своїх синів та дочок за сотні кілометрів. Багато з них не наважуються відправляти малих дітей з вихователями. Остаточно погодились на це близько дев"яти тисяч жителів Алчевська.

— Якщо дружині дозволять поїхати з сином, то я лише "за", — сказав "ГПУ" житель Алчевська Руслан Чехов, 26 років, батько дошкільняти. — Адже зараз температура у квартирі близько семи градусів.

Зараз ви читаєте новину «Дітей із Алчевська розвозять по всій Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути