вівторок, 14 жовтня 2008 07:09

Дев"ятьох дітей взяв на виховання священик Михайло Костенко

Автор: фото: Ігор ФІЛОНЕНКО
  Аліна, прийомна донька Михайла та Лідії Костенків, грається з поросям. Його будинку сімейного типу в селі Світлогірське Кобеляцького району Полтавщини подарували на новосілля
Аліна, прийомна донька Михайла та Лідії Костенків, грається з поросям. Його будинку сімейного типу в селі Світлогірське Кобеляцького району Полтавщини подарували на новосілля

Настоятель Михайлівської церкви Михайло Костенко, 43 роки та його дружина Лідія із села Світлогірське Кобеляцького району на Полтавщині взяли на виховання дев"ять прийомних дітей із різних інтернатів області. У приміщенні колишньої аптеки відкрили дитячий будинок сімейного типу.

Опівдні 9 жовтня до центру Світлогірського з"їхалися кілька десятків іномарок. На відремонтованому ґанку Костенки зустрічають губернатора Полтавської області Валерія Асадчева та голову Кобеляцької райадміністрації Олега Решетила.

— На Полтавщині відкрили 11 будинків сімейного типу. Та Михайло Костенко перший священик, який створив прийомну сім"ю, — каже Асадчев. У Костенків є троє рідних синів.

Доки губернатор говорить, у клітці під сходами голосно вищить чорно-біле невелике порося. Його подарував заступник Кобеляцької райради Микола Жук. Пообіцяв забезпечувати тварину кормами.

— Ми все робили від душі, — каже до людей Олег Решетило. — Питання шкільного одягу для малечі за півдня рішили. Костюми дітям подарував магазин "Вестіна". Їх підшили на швейній фабриці.

Четверо хлопців і троє дівчат стоять біля порога в новій шкільній формі. На новосіллі їх було семеро, ще двоє дітей приїдуть до Світлогірського днями.

Для дитячого будинку Костенкам подарували побутову техніку, меблі, посуд, спортивний інвентар, городні інструменти. Місцеві ветеринари папугу та корм для нього. Товариство "Зоря" оплатило ремонт будинку й виділило кошти на нове авто.

— Усю родину звожу на новорічну президентську ялинку до Києва, — обіцяє керівник "Зорі" Віктор Трусов.

Після освячення будинку перерізають червону стрічку. Гуртом заходять усередину. На ліжку в одній із кімнат спить Ольга, одна із прийомних дівчат.

— Заморилася із непривички, — хитає головою отець Михайло. — Вони ще не звикли. Сьогодні мене з отцем Василієм плутали. На рясу орієнтувалися.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ятьох дітей взяв на виховання священик Михайло Костенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути