четвер, 03 червня 2021 00:11

Дівчина чотири години блукала мінним полем

— Був асфальт, а потім різко трава. Пішла по ній. Думала, рухаюся назад. А дійшла до військових. Наказали підняти руки. Потім запропонували чаю і поїсти, — каже 16-річна мешканка окупованого міста Горлівка на Донбасі.

27 травня близько 23:00 вийшла на позиції Збройних сил України поблизу селища Верхньоторецьке Очеретинської територіальної громади Покровського району на Донеччині. Пішки йшла мінним полем понад 4 год.

— Першим її побачив, — говорить боєць із позивним "Ярослав". — Розповіла, що втекла з ДНР, щоб жити в Україні. Сказала, має родичів на заході країни.

Батьки школярки померли. Жила з бабою. Зараз перебуває в притулку під наглядом поліцейських і працівників органів опіки. Її віддадуть у патронатну сім'ю.

— Дитині оформлюватимуть документи, паспорт, — каже Наталія Тимофеєва із служби у справах дітей. — Вона не тікала на підконтрольну Україні територію, а загубилася. Повертатися назад не хоче через складні стосунки з бабою.

— Переживаю за її майбутнє, — говорить психологиня Олена Луценко. — Якщо захоче повернутися, буде там ворогом. Вона просто заблукала й опинилася у складній ситуації.

Від спілкування із журналістами дівчина відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина чотири години блукала мінним полем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути