пʼятниця, 30 серпня 2013 07:45

Державним прапором кавуни витирали

Державним прапором кавуни витирали

24 серпня члени організації "Просвіта" з міста Нова Каховка на Херсонщині зафіксували факт наруги над державним прапором.

— Увечері їхав велосипедом із дачі, — розповідає 49-річний Юрій Дерновий із "Просвіти". — Дивлюся: в овочевому кіоску по периметру трьох стін розвішане догори ногами величезне полотнище державного прапора, до половини закидане кавунами. Хазяїн, невисокий чоловік кавказької зовнішності, пообіцяв його зняти. Наступного дня все так і висіло. Викликали міліцію.

Кіоск розташований поблизу світлофора на розі просп. Перемоги та вул. Горького. Опитувати свідків і складати протокол приїжджає троє правоохоронців.

— Вони користувалися прапором як ганчіркою, — підходить у вишиванці майстер місцевого електротехнічного ліцею Володимир Воробчук, 55 років. — Кавуни ним витирали.

Прапор як речовий доказ міліціонери забирають.

— Це не стандартний прапор, розміри якого затверджені в Конституції і законах, — коментує за два дні начальник Новокаховського райвідділу Володимир Калашник. — Не знаю, як на це подивиться прокуратура, але ми ознак правопорушення не вбачаємо.

Зараз ви читаєте новину «Державним прапором кавуни витирали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

127

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути