четвер, 13 січня 2022 00:35

Держава компенсує третину вартості утеплення

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

"Хочу утеплити хату, але не вистачає грошей. Чи передбачені пільги для пенсіонерів?" — запитує Валентина Хоменко із села Прибужани Вознесенського району Миколаївської області.

В Україні діє державна програма "Теплий кредит". Мешканці приватних будинків і квартир можуть купувати на виплату енергозберігаюче обладнання, вікна, газові, твердопаливні й електричні котли, утеплювати помешкання, оновлювати дахи. Держава повертає частину позики. При купівлі негазових і неелектричних котлів — 20% їхньої вартості, енергоефективного обладнання і матеріалів — 35%, для ОСББ і ЖБК — 40% ціни утеплення багатоповерхового будинку, якщо в складі ОСББ є родини — отримувачі субсидії, то до 70%.

"Теплі кредити" видають в Ощадбанку, Укргазбанку, Приватбанку й Укрексімбанку. Однак торік у програмі були лише перші дві фінустанови. Термін кредиту — три роки, мінімальний розмір — 10 тис. грн, максимальний — 50 тис.

Для участі в програмі люди мають знайти необхідний товар у переліку енергоефективних. Взяти у продавця рахунок-фактуру й подати заяву в банк. При собі мати паспорт, ідентифікаційний код, довідку про доходи за останні шість місяців, чек-фактуру з магазину, накладну на отримання товару, акт виконаних робіт про встановлення металопластикових вікон або дверей, утеплення фасаду. Банк перевірить позичальника й постачальника на благонадійність, товар — на відповідність вимогам держпрограми. Вона мала діяти до 2021-го, але її продовжили до 2026 року.

Зараз ви читаєте новину «Держава компенсує третину вартості утеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути