вівторок, 12 листопада 2013 00:30

Депутатів викликали до слідчого

11 листопада шістьох опозиціонерів викликали до Генпрокуратури. З 10.00 мають давати свідчення "ударівці" Павло Розенко, Оксана Продан та члени "Батьківщини" Григорій Немиря, Андрій Сенченко, Людмила Денісова, Олександра Кужель. Допитуватимуть нібито про нецільове використання коштів екс-прем'єркою Юлією Тимошенко.

– Очевидно, йдеться про одне із засідань уряду, – розказує 43-річний Павло Розенко. Він працював першим заступником міністра соц­політики в Кабміні Тимошенко. – Будуть опитувати всіх тоді присутніх. Скоріше за все, цей допит – формальна процедура слідчих.

– Я ніколи не працював в уряді Тимошенко, – каже 54-річний Андрій Сенченко. – Прокуратура марно ворушить справу "кіотських грошей". Це зайвий раз нагадує громадськості: необхідно розслідувати, що зараз відбувається з тими грошима. Їх розкрадають і влаштовують програми з "відкатами" у 60 відсотків. Це все провокації проти євроінтеграції. Януковича влаштовує ситуація посередині. Він морочить голову і Європі, і Росії.

Три роки тому Юлію Тимошенко звинуватили в перевищенні службових повноважень й нецільовому використанні 320 млн євро, виділених за Кіотським протоколом. Зокрема, що частину грошей використали не на висадку лісів, а відправили в Пенсійний фонд. На решту придбали "швидкі", не пристосовані для транспортування хворих.

Зараз ви читаєте новину «Депутатів викликали до слідчого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути