вівторок, 26 травня 2015 07:40

Депутат відмовився складати мандат на вимогу мера

Столичний мер Віталій Кличко звернувся до депутата Київради із фракції "Удар-Солідарність" Сергія Котвицького, якого пов'язують зі скандальним будівництвом біля метро Осокорки, з вимогою скласти мандат. Про це заявив на засіданні міськради 21 травня. Цього дня мали відмінити дозвіл на виділення землі під забудову. Через недостатню кількість депутатів розгляд перенесли на четвер.

– Якщо депутат ставить на перше місце свої бізнес-інтереси, то він не повинен перебувати в цьому залі. Сергій Котвицький, я звертаюся до вас, щоб ви склали мандат, – каже 43-річний Віталій Кличко.

Будівництвом на Осокорках займається компанія "Скай-Буд ЛТД". Планує звести двоповерховий торговий центр площею 3,8 тис. "квадратів". П'ять разів за останні півроку там відбувалися сутички місцевих жителів із представниками забудовника. Люди впевнені, що документи отримані за допомогою махінацій. Згідно з генеральним планом розвитку Києва, тут має бути рекреаційна зона. Востаннє бійка була 19 травня, коли кількасот активістів зносили огорожу довкола майданчика. Їм протистояли охоронці в камуфляжі й балаклавах. Постраждали 45 людей, серед них – 15 міліціонерів.

– До товариства "Скай-Буд", з яким мене пов'язують, на сьогоднішній день я не маю ніякого відношення, – заявив у відповідь 47-річний Сергій Котвицький. – Документи на будівництво на Осокорках у порядку, й оформлювалися вони при трьох столичних владах. Рішення про надання земельної ділянки – при Черновецькому (екс-мер Леонід Черновецький. – "ГПУ"), підписання договору оренди – при Попову (екс-голова КМДА Олександр Попов. – "ГПУ"), документація погоджена й отримана – при Кличку. Потрібно шукати компроміс, що захистить інтереси киян і бізнесу.

– Тут пролунало, що всі дозволи дав Кличко. Оприлюдніть усі документи, щоб це була відкрита інформація. Це буде правильно, – говорить міський голова. – Дозволу на встановлення паркану "Скай-Буд" не отримувала. І це є порушення.

Сергій Котвицький зараз не є власником "Скай-Буд ЛТД", згідно з Єдиним реєстром юридичних осіб. Свою частку продав минулого року, розповіли представники компанії.

Віталій Кличко пообіцяв облаштувати на місці будівництва сквер. 22 травня туди прибули комунальники. Розрівняли землю, посадили каштани й посіяли траву. Їм допомогли місцеві жителі. В неділю учні шкіл мікрорайону плели тут маскувальні сітки й збирали гроші для військових на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Депутат відмовився складати мандат на вимогу мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути