вівторок, 24 вересня 2013 07:45

Даїшник відмовився від тисячі гривень хабара

26-річний Богдан Мирончук, старший інспектор ДАІ Теплицького райвідділу, відмовився від хабара у тисячу гривень. Його пропонував 31-річний п'яний водій ВАЗ-2101, щоб не складали протокол.

— Зранку чергували з напарником неподалік нової лікарні. Було десь 10.30, коли "копійка" захотіла обігнати "скору". Водій побачив нас, сховався. Зупиняємо його. Так і так, пред'явіть документи, — розповідає Мирончук. — І запах від нього чути. Попросили пройти в нашу службову машину, там є алкотестер.

Також запросили двох свідків із карети "швидкої".

— Без понятих не можна фіксувати дані алкотестера, бо потім у суді ці покази оскаржать. Водій сказав, що не пив, без проблєм дунув у трубочку. Вибило більше 0,2 промілє. Показали понятим, щоб підтвердили порушення, — продовжує інспектор. — Сів на заднє сидіння складати протокол, а порушник спереду. Став просити, щоб не складали. Мовляв: я ж не злостний порушник. А він точно перший раз притягується до відповідальності. По базі дивився. Тоді витягнув із кармана гроші, кинув на коробку передач. Я не бачив, скільки. Здається, кілька купюр по 200 гривень. Щоб не було неприємностей, покликав понятих. При них спитав водія: "Це ваші гроші?" — "Да, це вам на кофє". Але мені цього не треба.

Богдан Петрович говорить, що хабара йому пропонували вперше. З початку року він склав 150 протоколів. 70 — за керування у п'яному вигляді.

— Водій виправдовувався, що взагалі не мав сідати за руль. Просто провіряв машину після ремонту мотора. Видно, вони той ремонт допізна обмивали. Зранку не пив, хватило і вчорашньої дози, — зауважує Богдан Мирончук.

Працює в ДАІ з 2008 року. Закінчив Донецький юридичний інститут та магістратуру Академії управління МВС з червоним дипломом. Торік одружився, місяць тому народилася донька Поліна.

— За всі роки служби хабарів ніколи не брав. Буває, хтось знайомий проситься, як спіймаю. Кажуть, що всі п'ють, але відкупляються. В мене на такий случай є залізний аргумент: "Ви мене колись бачили п'яним за кермом?" — "Ні". Сам не вживаю і другим не раджу. Родичі з Теплика правил не порушують, щоб мене не підставляти, — каже старший інспектор.

Зараз ви читаєте новину «Даїшник відмовився від тисячі гривень хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути