пʼятниця, 13 серпня 2010 05:43

Даша Бобровська випала з дев"ятого поверху

Автор: фото з сайта www.odnoklassniki.ru
  Фото дочки Даші Олена Бобровська виставила на свою сторінку в соціальній мережі ”Одноклассники”. Дівчинка після падіння з дев’ятого поверху лежить у реанімації дитячої столичної лікарні Охматдит у важкому стані. Ще сама не дихає, але очі відкриває
Фото дочки Даші Олена Бобровська виставила на свою сторінку в соціальній мережі ”Одноклассники”. Дівчинка після падіння з дев’ятого поверху лежить у реанімації дитячої столичної лікарні Охматдит у важкому стані. Ще сама не дихає, але очі відкриває

У неділю, 8 серпня, о 10.30 в лікарню Охматдит привезли киянку Дашу Бобровську. Їй  2 роки і 11 місяців. Дівчинка випала з дев"ятого поверху. Лікарі кажуть, дивом лишилася жива, бо впала на траву.

Батьки 25-річний Олександр та 27-річна Олена Бобровські живуть на столичній вул. Закревського у спальному районі Троєщина. У них двоє дочок — Даша та 7-річна Настя. У суботу відпочивали на озері, купалися, прийшли додому стомлені. Зранку довго спали.

— На ніч завжди вікна залишають навстіж. Спека, у квартирі нічим дихати, діти мокрі сплять, —  каже зі сльозами бабуся дівчинки Тетяна Анатоліївна, 50 років. Вона сидить під реанімацією у Охматдиті. — Меншенька проснулася скоріше за всіх, по кімнаті бігала. Не знаю, як вона на вікно залізла. Обперлася на москітну сітку й полетіла вниз. Це так швидко сталося, що ніхто зразу не сообразив.

Олександр підірвався з ліжка і в чому був побіг на двір. Дочка лежала на животі. Хотіла перевернутися на спину. Батько не дозволив. І на руки не брав, щоб не зашкодити. Донька йому сказала: "Папа, пошли домой".

— Я в той день на морі була, — продовжує Тетяна Анатоліївна. — Син подзвонив, плаче, слів не можна розібрати. Я зомліла, думала дитина на смерть розбилася. Додому не їхала, а летіла — 12 годин за кермом із Криму. Зупинялася, виливала на себе відро холодної води й далі. Мені перед тим сон наснився, що я вся посивіла. Це до горя.

Тетяна Анатоліївна каже, що Даша — татова доця. Її народження батьки планували, й до нього готувалися. У лікарні з дочкою лежатиме Олександр.

— Дві доби в церкві люди стояли на колінах і молилися за Дашу. Батюшка молитви читав. Каже, дівчинка житиме й калікою не буде. Ми не фанатично віруючі. Бог у нашому серці, він нам допоможе, — додає Тетяна Анатоліївна.

29-річна Лілія Атаманенко, лікар-анестезіолог Охматдиту каже, що в Даші Бобровської виявили переломи обох ніг:

— А також забій головного мозку, розрив правої легені, шлунково-кишкову й легеневу кровотечу, забій внутрішніх органів і спинного мозку. Провели дві операції й наложили гіпс.

Дівчинка в реанімації, підключена до апарату штучного дихання. Лікарка говорить, що потроху в неї починають проявлятися рефлекси.

11 серпня, в середу, до дитини впустили матір.

— Даша вже оченята відкриває. Намагається кривлятися, — говорить Тетяна Анатоліївна. — Лікарі практично витягнули її з того світу.

Реаніматологи поки що не дають прогнозів, коли Даша Бобровська одужає.

Із травня це 15-й випадок, коли діти падають з висоти. Двоє з них померли.

— Поки батьки не стикаються з проблемою, вони не усвідомлюють, що означають відкриті вікна, — продовжує Лілія Атаманенко. — Усі думають, що їх пронесе. Не можна залишати вікна відчиненими, коли в хаті є діти. Краще ставити на провітрювання, купувати надійні засувки, не ставити москітної сітки без надійного кріплення.


"Тіло від удару стає як холодець"

Травматолог 38-річний Олександр Зубець каже, що важливе значення має поверхня, на яку падає дитина:
— Газон, козирок на будинку, гілки пом"якшують падіння, — пояснює. — Чим більша маса тіла, тим сильніший удар. Дитина в польоті не напружується і не готується до зіткнення з землею. Коли удар припадає на ноги, бувають дуже складні переломи. Взагалі все тіло при падінні стає як холодець, розбиваються органи.
Смертельно небезпечну висоту визначити важко. Усе залежить від людини та її удачі. Буває, розбиваються з другого поверху, а є випадки, коли з 16-го приземляються без жодної подряпини.
Зараз ви читаєте новину «Даша Бобровська випала з дев"ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути