пʼятниця, 27 грудня 2019 05:45

Дарину Лук'яненко шукали понад 500 людей

3 грудня минуло півроку з дня загибелі 5-літнього Кирила Тлявова з Переяслава на Київщині. Помер у лікарні після вогнепального поранення в голову.

У дитину 31 травня вистрілив працівник патрульної поліції Іван Приходько, 31 рік. Із колегою 42-річним Володимиром Петровцем, його сином 16-річним Станіславом і товаришем Дмитром Кривошеєм, 26 років, стріляв по бляшанках на подвір'ї. Одна з куль поцілила в Кирила, який грався у дворі неподалік.

На початку листопада справу перекваліфікували з "умисного вбивства" на "вбивство з необережності". Замість 15 років тюрми, винуватець може отримати п'ять.

10 грудня в Роздільнянському районному суді на Одещині почали судити 22-річного Миколу Тарасова. Підозрюють в убивстві 11-річної Дарини Лук'яненко з райцентру Іванівка Одеської області.

Дівчина зникла 13 червня дорогою до школи. Її шукали понад 500 людей. Тіло знайшли за шість днів у вигрібній ямі туалету в дворі підприємців Тарасових. Їхній молодший син Микола зізнався. Він заманив у двір і хотів зґвалтувати, а коли Дарина почала пручатися — придушив і проштрикнув шию.

Згодом Микола Тарасов відмовився від свідчень. Мовляв, поліцейські вибили зізнання.

Два місці триває слідство у справі про загибель у райцентрі Прилуки на Чернігівщині 14-річного Дениса Чаленка. 29 жовтня його знайшли мертвим на залізничній колії.

Мав проламаний череп і числені гематоми на тілі. Батьки заявили про вбивство сина. Але поліція справу розслідувала як нещасний випадок. Містяни влаштували пікет. Після розголосу тіло дитини відправили на повторну експертизу. Вона підтвердила, що Дениса поїзд не збивав. Триває слідство.

Увечері 1 грудня в Києві застрелили 3-річного Олександра — сина підприємця і депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, 47 років. Їхав із батьками у позашляховику "Рендж Ровер".

Сидів позаду з матір'ю Інною, 38 років. Кілер мав убити депутата, але промахнувся. Куля влучила в дитину. Олександр помер у "швидкій".

Підозрюваних 20-річного Андрія Лаврегу й 18-річного Олексія Семенова затримали наступного дня. До організації замовного вбивства причетний 25-річний громадянин Росії. За вбивство обіцяв заплатити $40 тис., кажуть у столичній прокуратурі.

Виконавці під вартою. Організатора оголосили в міжнародний розшук. Замовника — встановлюють.

Зараз ви читаєте новину «Дарину Лук'яненко шукали понад 500 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути