вівторок, 27 листопада 2012 05:15

Дар'я Ялова народила шестикілограмове немовля

Автор: фото: Олег Булашев
  Дар’я Ялова з сином та чоловіком Костянтином Шпаком у палаті полового відділення другої міської лікарні міста Кременчук Полтавщини. Жінка народила дитину 22 листопада. Збираються назвати Тимофієм
Дар’я Ялова з сином та чоловіком Костянтином Шпаком у палаті полового відділення другої міської лікарні міста Кременчук Полтавщини. Жінка народила дитину 22 листопада. Збираються назвати Тимофієм

22 листопада о 7.30 в пологовому відділенні міської лікарні №2 міста Кременчук на Полтавщині 26-річна Дар'я Ялова народила сина завважки 6 кг. Пологи тривали 5 год., кесарів розтин не робили. В кременчуківки це третя дитина.

— Я в больниці прямо як зірка. Лікарі один за одним приходять фотографуватися. Жартують, що народила сенсацію, — сміється Дар'я, спілкуємося телефоном наступного дня після пологів. — Народжувала сама. Знала, що дитина буде великою. На сьомому місяці плід важив 3 кілограми. Лікарі розщитували максимум на 5, а я 6 видала. Сама по собі невеличка, до родів мала 65 кілограмів. Ще й таз неширокий. Трохи боялася, ясне діло.

Обезболюючого не давали, тільки перед родами поставили крапельницю, щоб пришвидшити вихід немовляти. Розривів не було. Тільки як першу дитину родила, мене різали і залишився рубець, то він розійшовся.

Дар'я з чоловіком Костянтином Шпаком, 35 років, живуть у цивільному шлюбі, виховують ще двох хлопців. 8-річний Данило — син від першого шлюбу — мав при народженні 4,6 кг, 3-річний Віктор — 4,7 кг. Породілля каже, великі діти — це спадкове. Її батько народився з вагою 6 кг. Зараз йому 50 років. Кремезний, широкоплечий, зріст — під 2 м.

— Мама середньої статури. Народила трьох доньок. Ми із сестрами до 5 кілограмів дотягували. Мої діти в рік важили 10-11 кілограмів, тобто увійшли в норму. Набирали вагу тільки перші два місяці. Зараз стрункі та височенькі, — додає Дар'я. — Носити в собі малюків-велетнів важко. Особливо на дев'ятому місяці. Спина страшенно болить. За останнім сином прийшлося купити в аптеці спеціальну підтримку. Не помогла. Постійно лежала. Трохи зранку щось зробила по хаті — й на диван.

У слухавці чути, як дитина починає плакати, заспокоюється. Породілля каже, постійно просить їсти. За два дні син набрав 100 г.

— Через кожні півгодини тягнеться до грудей. Після родів принесли в палату, глянула, а він трохи синенький, пухленький. Я його називаю бегемотиком, — сміється. — По характеру більш-менш спокійний. Хоча першу ніч з ним майже не спали. Часто прокидався, був наляканий, бо всі ходили на нього дивитися, в палату заглядали.

Чоловік речі привіз для мене і для малого. На дитину всі малі, — продовжує. — Прийшлося купляти нові, як на 3-місячного. Син зріст має 56 сантиметрів.

Батьки хочуть назвати дитину Тимофієм.

Кременчуцькі медики кажуть, це перше маля-велетень у лікарні за останні 10 років.

Анна ЛАКИЗА

Діти-богатирі народжуються раз на півтори тисячі випадків

— В Україні діти з великою вагою народжуються нечасто, — розповідає 41-річна Юлія Давидова, завідувач акушерського відділення Інституту педіатрії, акушерства і гінекології. — У таких можливий діабет. Але можуть бути і здорові, якщо так було генетично запрограмовано. Однак й у такому випадку потребують ретельної уваги протягом першого року життя, їм потрібно міряти рівень глюкози в крові.

Найчастіше при великому плоді роблять кесарів розтин, бо є ризик травмувати плечі дитини.

Вагу понад 5 кг вважають нормою для 3-місячної дитини, кажуть медики. Зазвичай здорові та народжені у строк немовлята важать 2,5-3,5 кг. Діти-богатирі бувають раз на 1,5 тис. пологів.

Зараз ви читаєте новину «Дар'я Ялова народила шестикілограмове немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути