середа, 06 червня 2012 00:30

Чутки про пожежу на атомній станції не підтвердилися

30 травня на ринку Урожай у Вінниці всі продавці пили червоне вино.

— Учора 29 травня гахнула Хмельницька атомна, — розповідає червонощока 37-річна Марія Васильчук. — Позвонили знайомі з Нетішина, казали, що дітей у місті наказали не пускати надвір два-три дні, а дорослим пити вино і йодні таблетки. Викид невеликий, але він був.

Підприємці з Центрального ринку у вівторок їздили на базар у Хмельницький.

— Там усі гуділи, що непорядок на атомній. Люди бачили, як туди їхали зо два десятки пожарних машин, — говорить 55-річна Галина Найчук. — У той день голова в усіх страшно боліла, а хто вернувся з Хмельницького почав кашляти. Причому кашель сухий, поверхносний. Але хіба там скажуть про радіацію, Євро ж на носі. Чиновники бояться, що сюди вобщє ніхто не поїде, то й замяли то всьо.

У Хмільнику кілька днів поспіль міряли радіацію.

— Вона не перевищувала норми, — запевняє працівниця санстанції, просить її не називати. — Та про пожежу нам теж говорили. Що там горіло, непонятно.

Кашель зник за три дні, після того як пішов дощ.

— Уночі 31 травня над Вінницькими Хуторами літав вертольот і кропив хати прокурорів і мєсних крутіків якоюсь гидотою, — згадує вінничанин 42-річний Василь Гусятинський. — Довго літав,  десь 1,5 години. Коли вийшов надвір, воздух пах чимось гірким і приторним. Видно, раствор спеціальний від радіації. На другий день пішли в аптеку за йодомарином, а там кажуть, що весь розкупили.

На Хмельницькій атомній електростанції спростовують інформацію про викид радіації. Мовляв, тут 29 травня проходили навчання рятувальників. Люди побачили їх, подумали, що пожежа. Звідси й чутки. Наголошують, що небезпеки немає, два блоки працюють у звичному режимі.

Зараз ви читаєте новину «Чутки про пожежу на атомній станції не підтвердилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути