Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2009 19:06

Чотирьох гірників викопували 10 годин

На шахті "Відродження" у селищі Гірник на Львівщині близько п"ятої ранку в суботу обвалилася порода у лаві. Під завалом залишилися машиніст 42-річний Сергій Коляда, прохідники 36-річний Віталій Мазепа, Михайло Куцинда, 39 років, та Михайло Приймак, 28 років.

На глибині 530 м шахтарі вели підготовчі роботи з подачі гірничої маси вагонами. Розірвався трос, вагони покотилися, зійшли з рейок і вибили опори, на яких трималася покрівля. Шахтарі працювали за 80 м від обвалу.

— Бачив на власні очі, як обвалюється покрівля. Не дай Боже комусь теж таке відчути чи побачити! — розповідає "ГПУ" о 13.00 у понеділок телефоном Михайло Куцинда. Каже, що їде до лісу неподалік шахти, аби заготовити березового соку. — Під землею ми майже не говорили один із одним, просто мовчали. Коли заспокоїлися, вже не було страшно. Чекали на рятувальників.

— Гірникам подавали свіже повітря через пожежний трубопровід. Налагодили з ними зв"язок. Завал розкопували три відділення Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону. Аби дістатися до шахтарів, довелося розчистити 7 метрів породи, — повідомляють у прес-службі обласного Територіального управління Держгірпромнагляду.

О 14.30 рятувальники вивели потерпілих на поверхню. Першим на землю ступив Віталій Мазепа.

— Сказати що й до чого ще не можу. Наразі створено комісію, яка вивчає обставини і потім розповість про причини обвалу, — каже "ГПУ" директор шахти "Відродження" 53-річний Павло Овчінніков. — Шахтарі почуваються добре. Вчора ввечері вийшли на роботу.

Коляда та Мазепа пропрацювали на шахті понад 10 років, Куцинда і Приймак — менше двох.

Зараз ви читаєте новину «Чотирьох гірників викопували 10 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути