пʼятниця, 25 листопада 2011 00:30

Чорнобильцям підвищили пенсію

— Сьогодні прийняли постанову Кабміну про підвищення пенсійних виплат постраждалим від Чорнобильської катастрофи, — говорить міністр соціальної політики 51-річний Сергій Тігіпко на засіданні уряду в середу. — 2012 року середню пенсію для інвалідів-ліквідаторів збільшать із 1815 гривень до 4129.

Зазначає, що для підвищення пенсій потрібно 1,9 млрд грн. 500 млн закладені у проект бюджету на наступний рік. Решту коштів має дати запровадження податку на багатство та збору за операції з офшорними зонами.

— Якщо ми приймемо тільки ці два рішення, то вдвічі перевищуємо те, що запропонували по чорнобильцях, — пояснює Тігіпко. — Це дасть майже 3 мільярди гривень. Великі корпорації й заможні люди повинні поділитися.

— Постановление, принятое Кабмином, конструктивное и полностью решает  проблему, — коментує президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" 61-річний Юрій Андрєєв. — Все основные пункты меморандума, который я подписал с Азаровым, выполнены. За принципы, заложенные в этом постановлении, "Союз" боролся с 2005 года.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильцям підвищили пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути