пʼятниця, 20 листопада 2009 07:05

Чорнобиль визнали найекзотичнішим місцем на планеті

Автор: фото з сайту www.pripyat.com
  У селі Розсоха за 22 кілометри від Чорнобиля є могильник зараженої техніки. Там стоять тисячі вантажівок, вертольотів, бронетранспортерів
У селі Розсоха за 22 кілометри від Чорнобиля є могильник зараженої техніки. Там стоять тисячі вантажівок, вертольотів, бронетранспортерів

Американський журнал "Форбс" назвав Чорнобильську зону найекзотичнішим туристичним краєм на Землі.

Турфірма "Нью-Лоджик" проводить тур "Загадковий Чорнобиль". Менеджер Оксана Рожнюк, 23 роки, каже, що екскурсанту треба мати із собою паспорт. Неповнолітніх не беруть. Ціну квитка розраховують залежно від часу — від 3 год. до повного дня — і кількості учасників.

— Возимо в зону відчуження, показуємо реактор, місто Прип"ять, — розповідає Оксана. — Попереджаємо, щоб одягали кофти з довгими рукавами. Півмісяця тому була група футбольних фанатів із Великої Британії. Популярний цей тур серед студентів.

— Рудого лісу там давно нема, — запевняє журналіст Станіслав Власенко, 50 років. Він бував у зоні не раз. Востаннє заплатив 300 грн. — Зараз у зоні досить безпечно. На асфальті рівень радіації 40–50 мікрорентген, а от на моху — за 2 тисячі. За одну екскурсію можна набратися річної дози рентгену. Там уже все розвалюється. Раджу залізти на одну з 14-поверхівок — звідти чудовий краєвид. Фотографувати не забороняють, лише біля АЕС деякі обмеження. Найбільша екзотика — погодувати риб в обвідному каналі. Соми там до 2 метрів, як крокодили, а краснопірки — півметрові.

В околицях зони є комфортабельні міні-готелі класу люкс. Усі об"єкти для ліквідаторів зводили на чистих ділянках землі. Під будівлями міняли шар ґрунту, будматеріали везли з Фінляндії, а продукти харчування доставляють із незаражених областей. Ніч у готелі коштує близько 120 грн, стільки ж — триразове харчування. Місцеві власники авто здають їх в оренду за 80 грн/год.

Поїздки до Чорнобиля організують близько 10 столичних компаній. З іноземців беруть від $70 до $170. Туристів найбільше вражають покинуті села. Найпопулярніші такі тури серед росіян і поляків.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобиль визнали найекзотичнішим місцем на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути