Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 07:11

Чорним морем пливе чотири кілометри нафти

— Два дні після урагану кримські рятувальники розпилюють дерева, що попадали, розчищають дороги та вулиці, вивозять сміття, відновлюють електро- та газопостачання, — повідомляють у прес-службі МНС Криму. — Без світла поки що залишається 131 населений пункт, а без телефонного зв"язку — 222.

11 листопада в Криму через сильний шторм сталося вісім морських аварій. Чотири судна сіли на мілину, одне розламалося навпіл, три —  затонули. Безвісти зникли 20 моряків.

Через дощ та сильний вітер у Керченській протоці зупинили пошуки п"яти зниклих моряків із російського судна "Начіхевань". Штормове попередження в Криму оголошене до кінця тижня. Рятувальники досі шукають 15 безвісти зниклих моряків затопленого грузинського судна "Хаш-Ізмаїл". Рештки корабля викинуло на берег Чорного моря в Севастополі.

— На березі знаходили аптечки, медикаменти, весла, питну запаковану воду, спальні мішки, — розповідає рятувальник Сергій Курочкін. — Затонуле судно підніматимуть, коли море вгамується. Нині у нас знову починається дощ та вітер. Хвилі десь під чотири метри.

У російських водах Чорного моря рятувальники зафіксували нафтову пляму довжиною до 2 км. Вона утворилася через витік 1200 т мазуту з російського танкера "Волгонефть-139". Танкер навпіл розламала хвиля. На місці затопленого російського судна "Ковель" у південній частині Керченської протоки утворилася пляма легких нафтопродуктів довжиною 2 км. Із судна витекло 2 тис. тонн сірки.

У Керченській протоці через викид мазуту загинуло 30 тис. птахів, ще стільки ж постраждали. Попередня сума збитків від стихії в Криму становить майже 56 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Чорним морем пливе чотири кілометри нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути