середа, 03 лютого 2010 18:46

Чоловіки винесли двох дітей із вогню

Автор: фото надане Валентином Нікіфоренком
  Олександр Панченко (ліворуч) та Юрій Обливач із села Лука Немирівського району на Вінниччині через вікно витягли двох дітей із палаючого будинку
Олександр Панченко (ліворуч) та Юрій Обливач із села Лука Немирівського району на Вінниччині через вікно витягли двох дітей із палаючого будинку

"Добре, що вспіли, а то була б братська могила: п"ять чоловік. Дітей спасав у першу чергу", — каже житель села Лука Немирівського району Вінниччини Олександр Панченко, 35 років. Він із сусідом Юрієм Обливачем через вікно витягли з палаючого будинку 5-річну Христину Сташок та її брата 3-річного Дмитра.

Пожежу помітила дружина Обливача — Тетяна. Подзвонила сільському голові та пожежним у райцентр.

— Хата аж під лісом, 131-й зІл, хоч і мав два мости, не доїхав: багато снігу насипало, — розказує інспектор пожежної частини Немирова Валентин Нікіфоренко, 33 роки. — Пожежні лишили машину й побігли до будинку. Сусіди вже достали дітей, зняли з них обгорілі комбінезони і надали першу допомогу. Вивели на вулицю й батьків — 30-річного Сергія Очеретного та 25-річну Наталю Сташок.

Матрац і подушки рятувальники викинули надвір, полум"я загасили снігом і відрами з водою.

— У Очеретного запитали: у хаті ще хтось є? Він каже: "Братішка Олег спить на дивані у другій комнаті". Наш пожежний 27-річний Петро Бондаренко на руках виніс його з хати, — каже Нікіфоренко.

Пожежа почалася від печі.

— Розпалили, накидали вугілля, а навпроти пічного отвору поставили ліжко і полягали. Жарина з печі впала на матрац, де спали діти з матір"ю. Він загорівся. А проснулися, коли сусіди почали розбивати вікна. Батько спав на лежанці. Офіційного висновку, що господарі були п"яні, нема. Але судячи з їх поведінки — були. Та й на місці знайшли порожні пляшки.

Пожежа почалася від печі

Діти лікуються у Вінниці в опіковому центрі. У Христини — 10% опіків, у Дмитра — 15%. Обоє отруїлися чадним газом.

Сільський голова Сергій Дуднік, 43 роки, каже, що подружжя не має права власності на будинок:

— За хату заплатили гроші, але документи в них не оформлені. Сім"я — неблагополучна. Брати — наркомани, раніше судимі.

Сусіди-рятівники працюють у сільгосппідприємстві "Гостинне". Панченко комірником, Обливач — слюсарем на току. У нього четверо дітей, чекають п"яту.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки винесли двох дітей із вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути