четвер, 04 грудня 2008 18:38

Чоловік розраховувався в магазинах підробними картками

26-річний черкащанин розраховувався в супермаркетах Кіровограда підробними пластиковими картками. Накупив побутової техніки та харчів.

— Об 11-й ранку нам зателефонували зі служби безпеки одного київського банку. Вони запідозрили, що в супермаркетах Кіровограда хтось розрахувався за покупки підробними картками. Банкірам видалося дивним, що одна людина використовує кілька пластикових карток іспанського банку і робить покупки на шість-сім тисяч гривень. Вони міркували так — якби це був заробітчанин, що приїхав із-за кордону, у нього була б одна картка. У Києві змогли назвати магазин, де підозрюваний був востаннє, — розказує 28-річний Олексій Поліщук. Він очолює сектор боротьби із правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп"ютерних технологій в Кіровоградській області.

За кілька хвилин правоохоронці приїхали в супермаркет. Але покупця, якого вони шукали, там уже не було. Магазин надав відеозаписи камер спостереження. Оскільки покупці з картками іноземних банків у Кіровограді трапляються рідко, продавці звернули на нього увагу і могли впізнати на відео.

Міліціонери попередили служби безпеки інших супермаркетів. Підозрюваного затримали в магазині "Комфі", коли він купував побутову техніку. Спершу він сприйняв появу правоохоронців спокійно. Здивувався, що його так швидко вирахували. А коли виходили із магазину, спробував утекти.

— Чоловік приїхав із Черкас до Кіровограда на "жигулях" разом із товаришем, який начебто нічого не знає про всю цю справу. Зупинилися в приватному готелі. За два дні черкащанин купив три ноутбуки, іншу побутову техніку, продукти на 30 тисяч гривень. Усе це міліція знайшла в автомобілі. Ще в чоловіка вилучили п"ять підроблених пластикових карток мадридського банку, на яких стояло прізвище жителя Долинського району 28-річного Дмитра Темника. Він торік загубив паспорт. А черкащанин вклеїв своє фото і надавав документ у всіх магазинах.

Правоохоронці не виключають, що затриманий випробовував підробні картки і працював не сам. Щоб не нашкодити слідству, міліція просить не називати його прізвища.

Олексій Поліщук каже, що це третій випадок за його п"ятирічну діяльність у службі боротьби з економічною злочинністю, коли злочинці використовували підроблені банківські картки. У Гайвороні чоловік хотів зняти гроші із підробної картки. Його затримали банківські працівники. У Кіровограді працівниця банку своєму знайомому провела кілька заборонених операцій, і зловмисник отримав велику суму готівки.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік розраховувався в магазинах підробними картками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути