Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2011 07:30

Чоловічий голос попередив про кишенькових злодіїв

"Шановні пасажири, будьте обережні. Пильнуйте свої речі. У транспорті можуть діяти кишенькові злодії", — лунає у львівській маршрутці №71 уранці 1 листопада. Мікроавтобус переповнений, пасажири оглядаються, притискають до себе сумки. У кінці салону чути сміх.

3-хвилинний аудіозапис на диску львівським перевізникам роздали працівники Державтоінспекції. Водії вмикають його в години пік двічі-тричі. Чоловічий голос озвучує також права й обов'язки пасажирів.

— Доки ви розвісили вуха і це слухаєте, злодюги крадуть ваші кошельки, — говорить львів'янин 31-річний Максим Возняк. — Краще би сказали, як у такій переповненій маршрутці стежити за сумками.

П'ять із 24 фірм-перевізників користуються аудіозаписами.

— Ці повідомлення мають нагадати пасажирам про небезпеку. Ще не всі водії прокручують запис, бо в деяких маршрутках немає магнітофонів. Або старі — диски такого формату не читають. Ми своїм коштом установимо там нові магнітофони, — говорить Світлана Добровольська  з обласного управління ДАІ . — Таке повідомлення радимо вмикати нечасто, бо набридне. Хоча це краще за шансон.

Зараз ви читаєте новину «Чоловічий голос попередив про кишенькових злодіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути