середа, 30 березня 2011 00:15

"Чиновники зносять наші кіоски, щоб ставити свої"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Комунальники демонтують 29 березня кіоск із цигарками біля метро Золоті ворота. За різними підрахунками, незаконно встановлених яток у Києві близько 15 тисяч
Комунальники демонтують 29 березня кіоск із цигарками біля метро Золоті ворота. За різними підрахунками, незаконно встановлених яток у Києві близько 15 тисяч

У вівторок о 10.00 навпроти входу до станції метро Золоті ворота демонтують п'ять  кіосків. Влада пояснює, що ларьки розташовані там нелегально.

Навпроти входу в підземку стоять 12 дівчат у синіх накидках і з блакитними прапорами. Кажуть, що з громадської організації "Молоді регіони". Вигукують: "Досить МАФів біля метро".

Перехожі реагують спокійно. Троє чоловіків знімають на телефон, як краном кіоски ставлять на причеп вантажівки. За порядком стежать 15 міліціонерів.

— Та нас навіть не попередили. Була дома, коли мій продавець подзвонив. Залишила малу дитину з хворою мамою, — каже в розпачі Галина, власниця одного з кіосків. — Приїхала з Рівненської області. Думала хоч тут грошей зароблю, та от бачите, що роблять.

— Із початку року вже демонтували 297 МАФів, — розповідає Владислав Шелохов із Головного управління контролю за благоустроєм міста. — Ми за сім днів попереджали власників кіосків.

За його словами, щоденно в Києві встановлюють без дозволу 10–20 МАФів.

— Підприємець повністю залежить від влади. Прийшов один начальник району — дозволив ставити кіоски. Його замінили — виявляється, що в цьому місці торгувати не можна. Тоді вигадують причини, аби вигнати підприємців, щоб поставити свої ларьки. Або створюють проблеми, щоб ми платили хабарі, — розповідає Олександр. Його кіоск біля метро Лук'янівська торік демонтували.

Владислав Шелохов запевняє, що паспорт кожної вулиці з чіткими вказівками, де може стояти тимчасова споруда, розробляють. Як тільки документ з'явиться — підприємці зможуть легально встановлювати МАФи.

3 березня у столиці "Молоді регіони" ініціювали соціальний проект "Зробимо Київ чистим". Хочуть демонтувати всі незаконно встановлені МАФи.

Зараз ви читаєте новину «"Чиновники зносять наші кіоски, щоб ставити свої"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути