вівторок, 24 квітня 2018 06:40

Чергова по залізничній станції прийняла пологи

Чергова по залізничному вокзалу Дарниця 34-річна Яна ­Якименко прийняла пологи в Наталії, 41 рік, із Шостки. 17 квітня жінка їхала поїздом №777 "Шостка — Київ" у Центр акушерства і гінекології. О 22:17 потяг зупинили на Дарниці, бо у вагітної почалися передчасні пологи.

— Оператор передав нам, що на пероні треба зустріти жінку, в якої відійшли води. "Швидка" їде. У чергової лікарки в цей час була важка пацієнтка в медпункті, тому пішла я. Контролер Ліда Матяш взяла в Наталі три сумки, які та везла в пологовий. Ледь дійшли 20 метрів до останньої лавки на пероні, як почалося, — пригадує Яна. — Прийняла дитину я, допомагав пасажир із досвідом партнерських пологів. Дівчинка народилася маленька. Я їй прочистила носик — і маля задихало, не плакало. У Наталі в сумці були пелюшки, дитину сповили. Поклали матері на живіт. За 10 хвилин приїхала "швидка". Не думала, що все може бути так швидко. Перелякалася. На нашій станції таке сталося вперше.

У Наталі є двоє дітей. Третя донька мала народитися за два тижні.

Яна Якименко живе в Києві, одружена, виховує сина.

Зараз ви читаєте новину «Чергова по залізничній станції прийняла пологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути