вівторок, 24 квітня 2012 05:00

Через вибух балона в ресторані загинув пожежник

Автор: фото: Олеся ЦИМБАЛІСТА
  Ресторан ”Галицька брама” в Івано-Франківську згорів 21 квітня. Коли  почалася пожежа, у приміщенні були 40 відвідувачів
Ресторан ”Галицька брама” в Івано-Франківську згорів 21 квітня. Коли почалася пожежа, у приміщенні були 40 відвідувачів

23 квітня в Івано-Франківську ховали 24-річного Ігоря Шевчука. Він працював начальником варти пожежної частини №1 в обласному центрі. Загинув у суботу під час гасіння пожежі в ресторані "Галицька брама". Коли був у приміщенні, вибухнув балон.

Ресторан "Галицька брама", що на вул. Коновальця, 287б, загорівся близько 17.30. У той час там були 40 відвідувачів. Усіх устигли вивести. Коли рвонуло, крім Ігоря Шевчука, всередині були 27-річний Віктор Чупровський і Михайло Гринків, 25 років. Перший дістав 25% опіків, другий — 12. Зараз вони в обласній лікарні. Вогонь загасили за 2,5 год.

Зранку в понеділок на місці пожежі працюють слідчі обласного управління з надзвичайних ситуацій. З ними розмовляє власниця закладу. Побачивши журналістів, обурюється:

— У мене і так горе. Що ви хочете почути? Нащо? Ідіть геть звідси, доки не почала матюкатися.

На подвір'ї розкладені речі, столи, крісла, елементи декору, обгорілі скатертини. Це все, що вдалося врятувати з полум'я. Приміщення вигоріло практично дощенту.

За брамою курить чоловік, на вигляд 30 років, називається Андрієм.

— Другий день купа людей тут крутяться. Щось виясняють. А хазяйку можна поняти — за пару годин погоріла повністю, всьо втратила. У суботу під вечір тут із дівчиною прогулювався, працюю поряд. Почули звук сирени, побачили полум'я. Горіло повільно, люди встигли вийти самі, — затягується цигаркою. — Спочатку приїхали тільки дві пожежні машини. Може, мали замало води, бо не змогли все воврємя погасити, зато не дали зайнятися сусіднім будинкам. Тут усе щільно забудовано. Чув, пожежник загинув. Так шкода, молодий іще. Розказували, що він якийсь балон виносив, а той взірвався. Йому обпалило лице і руки, тому й помер. Страшно.

Причиною пожежі рятувальники попередньо називають коротке замикання електропроводки. Обсяги завданих збитків іще встановлюють. Також з'ясовують, яка речовина була в балоні.

Зараз ви читаєте новину «Через вибух балона в ресторані загинув пожежник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути