субота, 31 травня 2008 07:11

Через вакцинацію затримали заступника міністра

У четвер Генпрокуратура затримала та порушила кримінальну справу проти 53-річного Миколи Проданчука, першого заступника міністра охорони здоров"я. На початку травня він оголосив про початок масової вакцинації проти кору та краснухи.

Його звинувачують у перевищенні службових повноважень при наданні дозволу на ввезення і використання вакцини індійського виробництва.

Заступник міністра охорони здоров"я Валерій Бідний припускає, що інструкцію по застосуванню вакцини на українську неправильно переклали.

— Чому надумали дописати, що вона повинна бути блідо-рожевою, блідо-жовтою, я не знаю. В оригіналі немає опису кольору, — каже Бідний.

В Україні мали щепити 8 млн осіб від 16 до 29 років. На Донеччині наступного дня після щеплення помер 17-річний Антон Тищенко з Краматорська. Проданчук запевняв, що смерть хлопця не пов"язана з вакцинацією, а вакцина зареєстрована та пройшла всі клінічні випробування в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Через вакцинацію затримали заступника міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути