пʼятниця, 10 грудня 2010 03:30

Через підтоплення припинили навчання у школі

— Сьогодні хотіла їхати з Ужгорода до Іршави, підійшла до каси, а білета не дали. Кажуть, залізничний вузол на станції Сільце затопило. А звідти дорога і на Хуст, Рахів, Тячів. Нема, як вибратися. В людей паніка. Кажуть, рекордний потоп буде, — розповідає Іванна Йона, 45 років, з Ужгорода.

9 грудня в обласному центрі випала місячна норма опадів. Дощі на Закарпатті не припиняються з початку грудня. Територією пронеслися чотири циклони. На 2 м піднялася вода у річках Уж, Латориця, Боржава. Підтопило 230 сільських господарств та 31 га угідь у Мукачівському, Берегівському та Іршавському районах. Вода стоїть більше, ніж на 10 подвір'ях у Мукачівському районі. У селі Колочаві Міжгірського району через небезпеку підтоплення призупинили навчання у місцевій школі.

— Оперативники в області працюють цілодобово. За допомогою мішків із піском укріплюють дамби. У Хусті розбили намети на випадок евакуації людей із села Вільхівка, де розлило річку Тересву. На щастя, поки що вода не добралася до жодного будинку, — говорить Олег Шрамко з обласного управління рятувальників.

Дощі у регіоні прогнозують до кінця тижня. У вихідні можливе зниження температури.

— Там, де є дамби на річках, то проблем немає, — каже Володимир Чіпак, начальник Закарпатського обласного управління з водного господарства. — Люди не дозволяли проектувати водозахисні дамби, не хотіли давати під них землю, а тепер самі ж страждають. Досить складна ситуація зараз між Мукачевим і Чопом, на Латориці, де рівні води дійдуть до історичних максимумів. Але там — надійні дамби.

Зараз ви читаєте новину «Через підтоплення припинили навчання у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути