середа, 01 липня 2009 07:43

Черепах ховали в туалеті

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Працівниця харківського зоопарку звільняє від скотчу черепаху. Обмотаних липкою стрічкою рептилій незаконно везли з Ташкента
Працівниця харківського зоопарку звільняє від скотчу черепаху. Обмотаних липкою стрічкою рептилій незаконно везли з Ташкента

250 середньоазійських черепах знайшли митники в потязі Ташкент — Харків.

— Ящики із тваринами були сховані під обшивкою вагону в туалеті. Кожна черепашка перемотана скотчем — щоб не рухалася, — розповідає прес-секретар Харківського прикордонного загону Михайло Каблак. — Провідник зізнався, що він віз нелегальну поклажу.

У такому стані черепахи, занесені до Червоної книги, пробули три доби. Прикордонники відвезли їх до харківського зоопарку.

— У них очі відкриті, значить, живі, — показує на звільнену від скотчу черепаху Олена Рассанова з відділу рептилій і амфібій.

Жінки ножицями розрізають плівку й пересаджують черепах до тераріуму.

— Якщо панцир блискучий, значить, іще не все втрачено, — веде далі Ольга. — Оця важка, ніжками дьоргає. Значить, буде жити. А ця вже якась квола. Мабуть, застудилася. Вони із три доби пролежали на протязі.

— Торік у квітні прикордонники передали нам майже тисячу червонокнижних черепах. Їх також везли із Ташкента. Чимало з них не вижили. Багатьох лікували від запалення легенів, — розповідає директор харківського зоопарку Олексій Григор"єв.

Контрабандисти возять рептилій до Харкова, щоби продати до зоомагазинів та дорогих ресторанів. У магазині черепаха коштує до 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Черепах ховали в туалеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути