Ексклюзиви
пʼятниця, 23 липня 2010 05:03

Нормально людина почувається при температурі до 25 градусів

— Спека погано впливає на людину, змушує організм змінювати звичні ритми, активізує обмін речовин і нервову діяльність, — розповідає столичний терапевт і невропатолог Ігор Бедрий, 48 років. — У "парилці" важко заснути, замість звичних 8 годин спимо 5–6. Нервова система працює на підвищених оборотах. Холерики стають агресивні, а флегматики пригнічені й тривожні. Нормально людина почувається при температурі до 25 градусів. В цілому спека — це великий стрес. Більше витрачаємо сил на підтримку температури внутрішніх органів, водно-сольового балансу, внутрішніх ритмів. Організм легше переносить мороз, ніж високу температуру. Від холоду можна сховатися під ковдрою, а від спеки не втечеш. І кондиціонери не рятують. Бо не всюди є. Та й із ними ми заважаємо організму адаптуватися до реальних умов.

Спека не може щось кардинально змінити в людському організмі, бо зміни відбуваються століттями чи тисячоліттями. Можемо змінити хіба звички. Але гамірні сварки, гостра їжа, швидке й голосне мовлення, активна жестикуляція, експресивне вираження емоцій — усе це на півдні формувалося під впливом спекотного клімату. Може стати нормою і в нас.

Зараз ви читаєте новину «Нормально людина почувається при температурі до 25 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути