Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2017 07:55

Буревій звалив 35 стовпів і зірвав дев'ять дахів

Автор: www.ytimg.com
  Смерч наближається до поля пшениці в селі Приовражне Нікольського району Донецької області 23 червня. Вихор пролетів околицею.  Люди не постраждали
Смерч наближається до поля пшениці в селі Приовражне Нікольського району Донецької області 23 червня. Вихор пролетів околицею. Люди не постраждали

Потужний смерч пронісся полем у селі Приовражне Нікольського (колишнього Володарського. — ГПУ) району Донецької області 23 червня. Знищив 10 га соняшника. Ще один вихор бачили 21 червня на Миколаївщині. Люди не постраждали.

— Поднялся сильный ветер. Все закрутило, через несколько минут хлынул дождь. Люди видели над полем что-то черное. Но оно промчало так быстро, что не успели и сориентироваться, — розповідає 41-річна Ірина Ченгалова, виконувачка обов'язків Зорянського сільського голови. Приовражне входить до складу Зорянської сільради. — Смерч пройшов по полю. Поклало частину врожаю пшениці, ­кукурудзи, соняшника. Раніше в нас не було смерчів.

Ураган зі зливою був у Львові 23 червня. За 15 хв. зірвав покрівлі дахів, поваляв дерева, обірвав електродроти й пошкодив автомобілі.

— Раптово налетіла чорна хмара. Дощ ніби сік, такий різкий був, болючий. Я саме йшла з дитиною на зупинку автобуса. За нами падали гілки, дерева. Змокли до білизни, — каже львів'янка 32-річна Ольга Руденко.

— У місті Винники дерево впало на лінію електропередач і загорілося. Викликали рятувальників. Більш як 15 доріг заблоковані. Патрульні, де є можливість, одразу самі ліквідували негоду, — говорить командир 4-го батальйону патрульної поліції Львова Юрій Лещишин.

Загалом у місті буревій повалив 125 дерев, 35 опор зовнішнього освітлення, дев'ять дахів будинків і пошкодив 13 автомобілів.

Через негоду в аеропорту Львова майже годину не міг сісти літак із Туреччини.

23 червня в місті Хотин Чернівецької області сильний вітер повалив дерево, що впало на лінію електропередач і газопровід. Через це стався витік блакитного палива. У селі Панка Сторожинецького району повалені на дорогу дерева перекрили рух автотранспорту. У селі Кам'яна сильний вітер частково зняв покрівлю з трьох житлових будинків.

Востаннє смерч в Україні був 9 червня. Пронісся Голопристанським районом на Херсонщині. Викорчував дерева, зніс дах місцевого складу.

У липні будуть бурі

Синоптик Наталія Діденко прогнозує в Україні спеку з 28 червня.

— Із середи скрізь почнеться справжня літня спека. Повітря прогріється до плюс 33 градусів. А при наполегливішому сонці й вище, — каже Діденко. — Удень дощі з грозами пройдуть уздовж смуги Харківщина — межа Полтавщини — Дніпропетровщина — Кіровоградщина — Одещина.

— Липень буде спекотний — майже 32 градуси тепла. Можливі зливи, в південних регіонах — сильні бурі з градом. Cерпень буде прохолодний, часто дощитиме, — говорить 71-річна Вазіра Мартазінова, з Інституту метеорології.

Зараз ви читаєте новину «Буревій звалив 35 стовпів і зірвав дев'ять дахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути