пʼятниця, 23 червня 2017 00:55

Будуть різкі перепади погоди

Наступного тижня в Україні вдень повітря прогріватиметься до +30°С, а вночі охолоджуватиметься до +15°С. Такі температурні коливання триватимуть до середини липня.

Місцями можливі короткочасні грози й шквали. Дощі йтимуть на Заході та Півночі, також у Вінницькій, Черкаській, Одеській і Запорізькій областях. Після опадів ночами температура опускатиметься до 12...15°С, а вдень становитиме від +18°С до +24°С.

— До кінця червня і майже весь липень спостерігатимемо зміну тепла і холоду, — кажуть у Гідрометцентрі. — Але ці зміни не будуть такі різкі, як навесні.

У липні температура повітря зросте, розповідає народний синоптик Леонід Горбаль:

— Денна сягатиме 32 градусів тепла, а інколи — 35 градусів. 2017-й — це рік Сонця. Він характеризується бездощів'ям, сухістю і поганою врожайністю. З 25 червня до середини липня дощів не буде. Невеликі опади можливі лише в північній частині країни.

Кліматолог Василь Троцюк вважає, що суттєве потепління буде з 10 липня. Тоді спаде потік антициклонів.

— В Україну йде фронт теплого повітря з пустель Азії. На цьому тлі розвинеться інший глобальний потік — антициклонів із Балкан. Вони великі в діаметрі, тому самі себе охоло­джують, — каже він. — Раніше діаметри антициклонів були менші — отже, температура була занизька для літа. На Заході вночі опускалася до плюс 8 градусів.

Через різкі перепади температури можлива сонливість у людей, попереджають лікарі. Спалахи на Сонці провокують магнітні бурі. Від них страждатимуть схильні до серцево-­судинних хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Будуть різкі перепади погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути