субота, 30 червня 2012 07:30

Британці виставили на аукціон труну

Автор: фото: Андрій Жигайло
  Англійський уболівальник у Донецьку розмальовує труну в кольори британського стяга
Англійський уболівальник у Донецьку розмальовує труну в кольори британського стяга

Дерев'яну труну для екс-капітана збірної Англії Сола Кемпбелла виставили на міжнародний інтернет-аукціон "іБей" британські фанати. Виручені гроші хочуть передати на лікування хворого на лейкоз 8-річного донеччанина Дениса Пустовіта.

— Нужно 75 тысяч долларов на операцию по пересадке костного мозга, — каже волонтер Анастасія, 25 років. Вона збирає кошти для лікування Дениса. — Британці виставили стартову ціну 150 гривень. Але торг триватиме місяць. Сподіваємося, за цей час вона зросте.

На початку травня колишній капітан збірної Англії Сол Кемпбелл у прямому ефірі телеканалу "Бі-бі-сі" застеріг британських фанатів не їхати до України. Казав, що вони "можуть повернутися у домовинах".

19 червня британські вболівальники купили труну в місцевому похоронному бюро. Заплатили 150 грн. Кришку розмалювали у кольори британського прапора, на стінках червоною фарбою написали: "Сол, ти неправий". Привезли її до центру міста, під паб "Ґолден лайн". Потім відвезли до табору біля села Широке на околиці міста, в якому жили британські вболівальники. Адміністрація кемпінгу спочатку думала її спалити.

— Добре, що її виставили у продаж. Може, викупить сам Сол Кемпбелл? Ми готові переправити труну до Великої Британії або підірвати на його прохання, — говорить Богдан Чабан, прес-секретар табору.

Поки домовину готують до виставки "Життя після Євро". Її відкриють у Донецьку в липні.

300

мільйонів гривень заробив Донецьк за три тижні Євро-2012. Про це повідомив мер Олександр Лук'янченко. Місто відвідали понад 300 тисяч уболівальників із Росії, Франції та Англії. У фан-зоні футбол подивилися майже півмільйона людей. Випили 42 тис. л пива.

 

Зараз ви читаєте новину «Британці виставили на аукціон труну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути