Ексклюзиви
вівторок, 30 травня 2017 00:55

Бойовики розстріляли школу та лікарню

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Рятувальники оглядають приміщення лікарні в місті Красногорівка Донецької області. Вранці 28 травня бойовики стріляли по ній з артилерійських установок
Рятувальники оглядають приміщення лікарні в місті Красногорівка Донецької області. Вранці 28 травня бойовики стріляли по ній з артилерійських установок

Уранці 28 травня бойовики обстрілювали житлові райони Красногорівки на Донеччині. Почали о 6:40, завершили о 8:30. Знищили школу, лікарню, технікум. Восьмеро жителів поранили.

— Варфоломеевская ночь. За три года войны такого не видели, — каже дружина директора цегельного заводу Тетяна. — Снаряди лягали скрізь. У дворі впали 20 штук. Ледь устигла забігти в підвал, коли міни посипали одна за одною. На будинок, альтанку. Не знаю, як уціліла. Певне, Господь чув наші молитви.

У лікарні пацієнтів не було, їх відпустили додому на ніч. Снаряди побили багатоквартирні будинки та двори на 10 вулицях міста. Зруйнували 13 садиб у приватному секторі, вивели з ладу водогін і каналізацію. Центр міста усіяний півтораметровими вирвами. На вулицях знайшли уламки щонайменше 10 реактивних снарядів, каже головний поліцейський Донеччини 44-річний В'ячеслав Аброськін.

Бойовики застосували весь арсенал забороненої Мінськими угодами зброї. Снаряди летіли з окупованої Олександрівки та шахти Абакумова, де є мінометний розрахунок ворога й танки. Також стріляли із самохідних артустановок, які стояли в Київському районі Донецька.

На в'їздах-виїздах із Красногорівки військові встановили два додаткові блокпости. Вночі місто охоронятимуть бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД на спецтехніці.

— Цей обстріл — стандартний прийом президента Росії, — говорить військовий експерт 65-річний Ігор Романенко. — Він має стратегічну й тактичну мету. Намагається показати силу перед зустрічами зі світовими лідерами. 29 травня в Парижі вів переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном. Зараз формують нове співвідношення сил у нормандських перемовинах. Штати візьмуть участь у врегулюванні проблеми, нещодавно заявив президент США Дональд Трамп.

Зіткнення з початку року показали, що бойовикам складно. Несуть великі втрати. Їхні лідери визнають — наші підрозділи сильніші, артилерія б'є точніше, ефективно використовують безпілотники. Тільки нападуть на нашу армію, ті швидко "віддадуть борг". Щоб розгорнути наступ, потрібно заводити з Росії нові бригади, створити угруповання найменше на 200 тисяч.

Бойовики обирають інший варіант — бити мирне населення. Це створює масовий психоз, сіє паніку. З цим треба навчитися боротися. Путін поважає силу. Тому на кожен такий випадок має бути достойна відповідь на військовому й дипломатичному рівні.

За вихідні 16 українських бійців отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики розстріляли школу та лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути