вівторок, 27 червня 2017 06:00

Бойовика затримали за вбивство 16-річного Степана Чубенка

20 червня в окупованій Ялті затримали командира банди бойовиків "Керч" 46-річного Вадима Погодіна на прізвисько Керч.

Його звинувачують у вбивстві гравця молодіжної команди футбольного клубу "­Авангард" із Краматорська 16-річного Степана Чубенка в липні 2014 року. За 40 днів суд має вирішити, чи передавати його Україні.

"Степан Чубенко жив у Краматорську і не брав участі в політичних акціях. Грав у футбол, писав вірші. Їздив до Києва дізнатися, в якому вузі зможе здобути освіту, — пише в соцмережі волонтер Юрій Бутусов. — Повертався через Донецьк. 25 липня його схопили на вокзалі. Знайшли жовто-блакитну стрічку. Хлопчика вивезли в село під Донецьком і вбили. Стріляли Погодін і його підлеглий Михайло Сухомлинов.

Через великий резонанс убивство дитини розслідувала "прокуратура ДНР". Керівник терористів Олександр Захарченко пообіцяв матері, що сина знайдуть і винних покарають. Бойовики записали свідчення місцевих, як Погодін убиває людей. Матеріали потрапили в прокуратуру Краматорська. Вбивць оголосив у розшук Інтерпол. Врешті Погодіна затримали в Криму.

Тепер у Росії піднялася хвиля протестів, щоб його не видавали "злісним укропам". Пропагандист Борис Рожин заявив, що Чубенко — "правосек". А Погодін — що хлопець "спалював людей у Будинку профспілок в Одесі". Терорист Ігор Гіркін назвав Погодіна "російським патріотом". Додав, що російські спецслужби його не видадуть — звільнять після формальностей: оформлять російський паспорт заднім числом. Аби заявити, що він — росіянин. Беззбройний юнак із синьо-жовтою стрічкою для них уже не людина. Мораль Путіна виправдовує все. Цим вони ставлять себе за межу, що відрізняє людей від тварин".

Щороку команда "Авангард" влаштовує турніри пам'яті Степана Чубенка.

Зараз ви читаєте новину «Бойовика затримали за вбивство 16-річного Степана Чубенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути