Ексклюзиви
вівторок, 14 березня 2017 00:00

Блокадники вимагають припинити роботу "Сбербанка"

Автор: REUTERS
  Представники ”Національного корпусу” 13 березня замішують цементний розчин, щоб замурувати вхід до відділення російського ”Сбербанку” на вул. Володимирській, 46 в Києві
Представники ”Національного корпусу” 13 березня замішують цементний розчин, щоб замурувати вхід до відділення російського ”Сбербанку” на вул. Володимирській, 46 в Києві

— Діяльність компаній країни-агресора на території України суперечить усім міжнародним законам. Ми вимагаємо від уряду закрити "Сбербанк", який належить Росії. Якщо нас не послухають — наведемо лад самі, — каже 58-річний Анатолій Виногродський, командир батальйону Нацгвардії "Донбас", координатор торговельної блокади.

7 березня у "Сбербанке России" в РФ почали обслуговувати клієнтів із паспортами так званих ЛНР і ДНР. В Україні ці організації визнані терористичними. Блокадники вимагають припинити діяльність "Сбербанка" — дочірнього підприємства "Сбербанка России".

— Ми даємо уряду два тижні, аби припинити діяльність "Сбербанка", — продовжує Анатолій Виногродський. — За цей час люди зможуть зняти свої вклади й перевести в інші банки. А Нацбанк — проконтролювати, щоб "Сбербанк" не перевів свої активи в Росію. Якщо цього не станеться, за ліквідацію банку готові взятися самі. Не говоритиму про конкретні кроки з міркувань безпеки.

Принципове питання: що у нас в країні — АТО чи війна? Агресію Росії потрібно визнати на юридичному рівні, й тоді відпаде багато гострих запитань. Стане зрозуміло, що в країні — окупація банківської, енергетичної й інформаційної сфер. А всі, хто працюють на агресора — посібники окупантів. Від Верховної Ради вимагаємо прийняти закон про конфіскацію підприємств, які належать Росії.

Від НБУ очікуємо відкликання ліцензії для "Сбербанка". Ця ситуація — показова. В Україні досі працюють десятки підприємств, які фінансують тероризм. Найкраще створити їх повний реєстр і потім демократичним голосуванням передати у власність держави. 25 березня блокадники готові перейти до другого етапу й примусово почати закривати відділення "Сбербанка".

Банкомати залили монтажною піною

13 березня невідомі по всій Україні заблокували роботу десятків банкоматів "Сбербанка России". Їх залили монтажною піною й заклеїли наліпками з написом #RUSBANKOVER.

Відповідальність узяла на себе партія "Національний корпус", яку створили торік представники "Азова". Заявили, що й далі будуть радикально розправлятися з банкоматами. Доки ­російські банки не припинять працювати на українському ринку.

13 березня партійці замішували бетонний розчин, щоб замурувати вхід до відділення банку на вул. Володимирській, 46, в Києві. Закладали вхід піноблоками, скандуючи "Ні російським банкам". До них долучилися народні депутати 37-річний Андрій Білецький та Олег Петренко, 43 роки.

Зараз ви читаєте новину «Блокадники вимагають припинити роботу "Сбербанка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути