четвер, 27 травня 2010 06:15

Блискавка влучила у підстанцію

11 працівників постраждали від удару блискавки у трансформаторну підстанцію.

Це сталося 24 травня у селі Іванів Калинівського району на Вінниччині. Біля підстанції, куди влучила блискавка, є цех фарбування фірми "Термінус". Вона виготовляє дерев"яні вікна та двері.

— Ударила десь о 13.30. Я прибіг на місце, жінки кричать. Дихати нема чим, нічого не видно, — розповідає 60-річний Володимир Школін, начальник охорони праці "Термінуса". — У цеху спрацювала пожежна сигналізація. Із 70 вогнегасників пішов схожий на муку порошок. Він вбирає кисень. Хоч цех і великий, але всередині можна було задихнутися. Люди в паніці намагалися вибігти на вулицю. Але пожежі не було.

Більшість постраждалих — жінки. Усіх відвезли до лікарні.

— У людей шок, запаморочення, бо надихалися того порошку, — пояснює Школін. — Усіх відправили на обстеження. На ранок випустили. Нічого серйозного не виявили. Дали жінкам вихідний, аби оговталися. Комісія перевірила й порошок. Він відповідає всім нормам.

Фірма "Термінус" працює в Іванові з 2006 року. Розташувалася на базі колишнього колгоспу в цехах, де ремонтували сільгосптехніку. Тут працюють лише місцеві.

— У цей день була страшна буря. Чорні хмари, вітер сильний. Блискавки — одна за одною, — каже сільський голова 45-річний Віктор Онофрійчук. — Через ту найсильнішу блискавку в людей "полетіли" телевізори, холодильники. У багатьох за зіпсовану техніку ще кредит не виплачений.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка влучила у підстанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути