середа, 16 червня 2010 01:30

Блискавка вбила Андрія Фещака на пасовищі

Автор: фото: Мар’ян Стрільців
  Рекламний щит упав на легковий автомобіль ”Шевроле” 14 червня у Львові. Жінка та її дитина, які їхали у ньому, не постраждали
Рекламний щит упав на легковий автомобіль ”Шевроле” 14 червня у Львові. Жінка та її дитина, які їхали у ньому, не постраждали

У понеділок, 14 червня, з 14.00 до 16.00 Західною Україною прокотився буревій із градом, громом та блискавкою. У Львові спалахнули пожежі в шести квартирах.

У квартирі N3 триповерхового будинку на вул. Шептицьких, 24, через коротке замикання електромережі загорівся телевізор. Вогонь перекинувся на меблі, одяг. Збитки оцінюють у 24 тис. грн.

— Зранку була нестерпна спека, до 37 градусів. В обід сидимо на роботі. Ні з того ні з сього зникло світло. За кілька хвилин небо почорніло, як уночі. Із сусіднього житлового будинку пішов вогонь, — згадує програміст Микола Лабай, 24 роки. — Одразу прибули рятувальники, виносили речі. Добре, що квартира на першому поверсі, не довелося далеко лізти. Господарі бігали, панікували.

Дві пожежі трапилися на вул. Виговського, 89.

— У цей час бігла по вулиці, бачу: блискавка вдарила в будинок. Кажуть, потрапила в телевізор. Пластикове вікно вилетіло, із сьомого поверху дим повалив, — розповідає мешканка будинку N85 Оксана Яців, 23 роки.

Найбільше потерпів мікрорайон Сихів. Буревій повалив близько сотні дерев, сім рекламних щитів. Один упав на легковик "шевроле", що рухався Сихівським мостом. За кермом авто сиділа жінка, поруч — дитина.

— На щастя, великої шкоди не завдало ні матері, ні дитині. Машину, правда, потовкло, — каже Леся Бігун з обласного управління МНС.

У селі Грушів Дрогобицького району Львівської області від блискавки загинув 18-річний Андрій Фещак. Він із матір"ю випасав на полі корів. Коли почав падати дощ, вимкнув мобільний телефон. Та блискавка вдарила в нього. Матір не зачепило, вся худоба ціла.

У селі Матків Турківського району блискавка влучила у дерев"яну церкву Успіння Пресвятої Богородиці 1838-го року. Споруда зайнялася, однак від знищення її врятувала автоматична система пожежогасіння.

У Конотопі Cумської області вітер зірвав понад 4 тис. кв. м покрівлі м"ясокомбінату. Плита перекриття пошкодила компресорне обладнання. Витекло близько 30 кг аміаку, за попередніми даними.

Негода знеструмила 258 населених пунктів у дев"яти областях.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка вбила Андрія Фещака на пасовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути