Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2018 07:55

Блискавка вбила 15-річного хлопця

Автор: www.facebook.com/Ігор Зінкевич
  Злива залила вулиці Чернігова 30 червня. Рівень води сягав двох метрів, затоплювало автомобілі й підвали будинків. Рятувальники забирали людей на човнах, аби тих не поранили предмети, що плавали у каламутній воді
Злива залила вулиці Чернігова 30 червня. Рівень води сягав двох метрів, затоплювало автомобілі й підвали будинків. Рятувальники забирали людей на човнах, аби тих не поранили предмети, що плавали у каламутній воді

Протягом 28 червня–2 липня в Україні похолодало. Пройшли зливи зі штормовим вітром. Знеструмлено понад 400 населених пунктів. Найбільше постраждали Івано-Франківська, Львівська, Чернігівська, Дніпропетровська, Луганська області.

На Дніпропетровщині загинув чоловік, який наступив на обірваний під час негоди електричний дріт. В окупованому селищі Хмельницьке Довжанського району на Луганщині блискавка вбила 15-річного хлопця.

В Івано-Франкцівській області залило 190 житлових будинків, понад тисячу городів. Пошкоджено дев'ять мостів. На метр піднявся рівень води в річках Прут і Черемош. ­Їх наповнюють гірські потоки, що сходять униз.

У Богородчанському районі на Івано-Франківщині блискавка влучила у двох жінок. Їх відвезли до лікарні. У Калуському районі впав пішохідний підвісно-канатний міст через річку Луква.

У Чернігові злива залила вулиці, автомобілі. Рівень води сягав двох метрів.

— Такого зроду не бачила. Можна було брати човен і плавати містом, як у Венеції, — каже 24-річна Тетяна Марченко.

У горах Закарпатської області пішов сніг.

Тепло повернеться в Україну наприкінці тижня. Температура поступово підвищиться до 30 градусів. Найтепліше буде на півдні та сході, кажуть у Укргідрометцентрі.

— Потепліє з 10 липня, — говорить народний синоптик 78-річний Леонід Горбань. — А до того буде 18–23 градуси. Дощі протягом тижня ще йтимуть. Найбільше — в центрі й на півночі. Але несильні й не такі рясні, як у минулі вихідні. Потім різко потепліє. Спека триватиме по 24 липня. Далі надійде ще один холодний циклон. В останні дні місяця триматиметься висока температура. А серпень буде прохолодним.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка вбила 15-річного хлопця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути