четвер, 18 серпня 2022 00:25

Біженців селитимуть у нові п'ятиповерхівки

В Україні почали зводити п'ятиповерхові житлові будинки для розміщення переселенців. Упродовж п'яти місяців здадуть по 2 тис. квартир у 16 областях.

— План будівництва житла для переселенців розроблений із кількома відомими архітектурними бюро. Вже підготовлена відповідна документація, — каже заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко, 33 роки. — Вартість житла з усіма меблями та устаткуванням становитиме 700–800 доларів за квадратний метр. Після деокупації територій та відбудови житлового фонду, коли українці зможуть повернутися до своїх домівок, ці квартири віддадуть військовим, медикам та працівникам поліції.

Поки що українців, які втратили житло через війну, селять у модульні будинки. Такі містечка вже є в Ірпені, Бучі, Макарові, Бородянці на Київщині та у Львові. Розраховані на 352 особи. Кожна родина живе в окремому блоці.

— Таке житло цілком підходять для проживання не тільки в теплу пору року, а й восени та взимку, — говорить директор агентства нерухомості "Київдімсервіс" Андрій Романов. — Є ж різні системи обігріву. Встановлюють, наприклад, теплові насоси, модульні обігрівачі. Вони добре тримають тепло. Тим паче, площа у цих будинків невелика. Водночас як постійне місце проживання такі модульні будинки — не найкраще рішення. Можуть виникати проблеми з комунікаціями, зокрема, з підведенням води й електрики.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Біженців селитимуть у нові п'ятиповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути