вівторок, 18 серпня 2009 08:35

Біля дитячого будинку знайшли отруйну змію

— Ми тут живемо в страху. Відразу поприбирали з павільйону всі дитячі іграшки, щоб він проглядався. Гуляємо лише в дворі перед будинком. Дітям розповіли про плазуна, показали його в книжці. Читали, як треба поводитися, що не можна брати змію до рук. Є небезпека: змії можуть заповзти в приміщення або вкусити когось із місцевих. Неподалік від нас знаходиться лікарня. Герпетолог запевняє, що восени змія помре, не витримає холодів. Але нам ще жити з цим, — розповідає лікарка з дитячого будинку в місті Боярка під Києвом.

Минулої середи змії покусали двох цуценят за парканом дитячого будинку. За 15 хв. тварини померли.

— В обід наша співробітниця почула, як собача заскавчало за забором. Подивилася, а воно в судомах б"ється. Побігла за допомогою. Із техпрацівником знайшли його біля ями, обвитого змією. Вона була метрової довжини, майже чорна, зелена біля голови. Техпрацівник скинув ту змію. Цуценя померло через 15 хвилин. Те саме трапилося з другим цуценям. Лабораторний аналіз показав, що тварина померла від сильного яду, — каже Віра Січкаренко, 48 років, заступник головлікаря дитячого будинку.

Викликали рятувальників. Із герпетологом Київського зоопарку знайшли неподалік дві зміїні нори. Спершу випалили там траву, а потім обробили спеціальним розчином, отрутою від змій. У п"ятницю екскаватор перерив цю територію.

Працівники притулку припускають, що хтось із місцевих тримав змію вдома, а потім вона втекла. У Боярському будинку дитини живуть 65 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Біля дитячого будинку знайшли отруйну змію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути